Hem

Kausalplanet enl Gtn Teori

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 832, v1 - Status: normal.
Försteredaktör: Jonas
Denna text är importerad från /old/psi/kausal/plan/gtn.html
är Teori

Genom en oändlig justeringsprocess och det holistiska lagrandet av händelsernas arketyper kan dessa få de lägre planens händelser att ta precis rätt vändning genom att endast påverka med små knuffar.

Alias: kausalplanet enl gtn

normal

Genom en oändlig justeringsprocess och det holistiska lagrandet av händelsernas arketyper kan dessa få de lägre planens händelser att ta precis rätt vändning genom att endast påverka med små knuffar. Det är de kvantfluktuationer fysikerna talar om. Enkel PK fås genom att åstadkomma en makroskopisk brownsk rörelse. Det betyder att man styr luftmolekylernas studsande och får dem att i genomsnitt studsa fler gånger på ena sidan av ett föremål, än det andra.

Kausalplanet eller mentalplanet kommer att påverka vad som finns i verkligheten och tvärt om. Det som utspelar sig där blir en slags förlaga av vad som kommer att ske på jorden. Det här är skapelsevärlden. Här finns alla tankar och allt som hänt i akashakrönikan. Här formas framtiden, innan den realiseras på de lägre planen. När man tror sig se in i framtiden så ser man egentligen bara in i mentalplanets planering av framtiden.

På sätt och vis finns hela universums plan i En Sof. Det är som ett fraktalfrö som blommar ut i hela universum. Ett litet frö representerar hela universum.

Ovan kausalplanet ligger andeplanet. Nedan ligger astralplanet.