Hem

Korall Kalk

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 475357, v2 - Status: normal.
är en sorts Kalk

Symboliserar livskraft, materia och form, och bär med sig kraften från havet.

Alias: korall

normal

Korallens magiska gåva till Dig

Fotografi av Korall
Levande koraller.

Symboliserar livskraft, materia och form, och bär med sig havets kraft.
Skyddar mot ”onda ögat”, olyckor, våld, gift, stöld och sterilitet.
Beskyddar resor över vatten.
Stimulerar till inre positiva förändringar, mod och visdom.
Läggs under huvudkudden för att förhindra mardrömmar, och tar bort nervositet, rädsla och panik.
Hjälper vid ögon- och matsmältningsproblem, samt främjar kroppens näringsupptag.
Stärker blodet och är bra mot depression och trötthet.
Hjälper vid underlivsproblem och sexuella blockeringar, då den förbinder det känslomässiga med det fysiska.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Korallen har trots sitt organiska ursprung använts som ädelsten. I Ovidius´Metamorfoser heter det att koraller uppstod när gorgonen Medusa fick huvudet avhugget och hennes blod rann ner i sanden. Detta avsåg röda koraller som kom att användas till amuletter för att skydda mot det onda ögat.

Under antiken ansågs de ha medicinsk verkan och läkaren Dioskurides kallade dem havsträd. Korallen har stått som symbol för vattenvärldens skapande krafter och i det gamla Kina för lång levnad. Den röda korallen användes slipad som smycken tillägnade Mars. Mot demoniska krafter gjordes miniatyrhänder av röd korall. Den falliska formen fick man genom att slipa korallgrenar, även dessa som demonskydd. Under antiken trodde man att korall gjorde beskt vatten drickbart och att den som drack blev immun mot gift.

Inom alkemin - i emblemboken Atalanta fugiens (1618) finns en bild av en fiskare som ur havet hämtar röda och vita koraller - symbol för ursubstansen materia prima i latent form (ännu ej härdad av luft).