Hem

Labradorit Kristall, Fältspat

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 137948, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: Rowena
är en sorts Kristall och Fältspat

Fältspat (Sten) med färgskiftningar när man rör den i ljuset.

Alias: labradorit och spektrolit

normal

Labradoritens magiska gåva till Dig

Fyller Dig med eterisk energi, och ger känslan av förnyelse och pånyttfödelse. Motverkar synrubbningar, ämnesomsättnings- och matsmältningsproblem.
Hjälper till vid nybildning av celler, och är därför bra vid graviditet, under barnets uppväxt, och för att läka sår.
Ingår i ritualen Beskydd På Resa.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Färg:
Den är om utan närmare iaktagelse svart, mörkgrå eller gråsvart. Men när man rör den eller är i rätt vinkel från den så ser man att den skiftar i färg. Vanligast skiftar den i en blå eller grön färgskiftning.
Färgskiftningen kallas labradorescens.

NAMN:
Labradoriten är från labradorkusten i Canada därav dess namn. Men man kan finna denna sten även i Australien, Madagaskar, Ryssland, Mexico och USA.
Medan Spektroliten är från Finland och det är vad man kallar denna sten där.
Det finns även en stan som kallas Madagascar moonstone - månsten från madagaskar som är en nästan genomskinlig variant med blå skiftning.

HÅRDHET:
Mohs 6-6,5

Kemi:
Natriumkalciumaluminiumsilikat Na(AlSi3O8)Ca(Al2Si2O6)

normal

Healar på hålet i Solarplexus, uppfyller dig med eterisk energi och skapar nya resurser. Verkar skyddande. Bra mot: Synrubbningar, Ämnesomsättnings- & Matsmältningsproblem. Chakra: Hjärt- & Solarplexus-chakrat.