Hem

Öppna & Stänga sina chakran

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 574797, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: taz76

Att öppna och stänga sina chakran.

Alias: stänga chakra, stänga o öppna chakra, öppna chakra och öppna o stänga chakra

normal

Varför stänga o öppna sina chakran?
När du ska ta in något medialt så börjar du med att du öppnar upp dina chakran. När du sedan är klar är det väldigt viktigt att du stänger dina chakran omedelbart. Känsliga/medialt tränade personer får ofta sina chakran öppnade automatiskt. Dessa människor måste stänga sina chakran ofta, men behöver nästan aldrig öppna dem. Andevärlden är lika ivriga på att ha kontakt som vi. Om man är öppen jämt så jobbar andevärlden gärna med oss 24 timmar om dygnet.

Men de som är nybörjare bör träna på att öppna/stänga dem. Till en början kanske du inte känner något alls men efter att du gjort det ett flertal gånger kommer du att börja känna hur de öppnas och stängs och hur det känns när de är öppna/stängda osv.

Dessutom så tar vi lätt in andras energier om vi är öppna. Om vi tex. träffar någon som inte mår så bra, så tar vi lätt upp dennes energier och kan själva må dåligt efter mötet. Därför är det inte bra att ha sina chakan öppna i vardagen. Stäng dina chakran så ofta som möjligt.

Och du blir absolut inte känslokall när du stänger dina chakran. Ibland kan det vara lättare att arbeta med människor om man stänger, för då påverkas man inte känslomässigt av deras känslor och kan tänka klarare.

Hur gör man?
Man kan stänga/öppna sina chakran på olika sätt. Det vanligaste är nog att man visualiserar en lotusblomma som antingen är stängd eller öppen. Lotusblomman har samma färg som chakrat. Stäng/öppna bladen ett i taget. Man kan också visualisera en öppen/stängd dörr eller ett öppet/stängt lock. Välj den metoden som passar dig bäst.

När du stänger dina chakran så börjar du uppifrån och går nedåt. Dvs. börja med den lila lotusblomman/dörren/locket uppe på hjässan o avsluta med den röda lotusblomman/dörren/locket vid baschakrat.

När du öppnar dina chakran så börjar du nedifrån och går uppåt. Dvs. börja med baschakrat och gå uppåt för att sedan avsluta med hjässchakrat.

Det är tankeenergi man arbetar med när man stänger sina chakran, därför är det väldigt viktigt att du verkligen tror på dig själv och är bestämd i att chakrana ska vara stängda.

Hur känns det när man är öppen?
Det är inte alls läskigt att öppna sig. Det som händer är att man blir något känsligare och därmed mottaglig för information. Varför det är vikigt att stänga sig är för att man annars tar in information. Dessutom känner man lätt in människorna i sin omgivning om man är öppen. Känner vad de känner. Träffar man någon som mår dåligt kan man själv börja må dåligt osv....

Men det är inte alls stor skillnad, första gången jag öppnade mig kände jag inget speciellt förutom att det pirrade lite. Grejen är det att många av oss går öppna hela dagarna utan att vi vet om det. Det var först när jag började lära mig om chakrana och hur man öppnar o stänger dem, som jag förstod att jag är en sån som öppnas upp automatiskt. Därför är jag nu noga med att stänga ner. Är man öppen så är ju känsligare och kan då även överregera och bli extra sårad om någon säger något som man själv uppfattar som kritik, men som den andra inte alls menade vara så.

Alltså det är inte alls farligt att vara öppen, utan bara jobbigt att gå omkring o känna en massa hela tiden.