Hem

Medial utveckling Utveckling

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 137391, v5 - Status: normal.
Försteredaktör: Manna
är Praktiserbart och Utveckling

Att kunna kommunicera med sin andliga ledare, få råd som gagnar ens utveckling eller av erfarna medium själv kunna utvecklas medialt i olika typer av kurser.

Alias: medial utveckling

normal

Utveckla din egen mediala potential!

Alla är vi mer eller mindre mediala. Intuition och gut-feeling dvs magkänsla, har vi ju lite till mans. Och alla kan utveckla den sidan av sig själv. Inte för att alla ska arbeta som medium, utan för att det underlättar vardagslivet så mycket om man lyssnar på sitt inre. Och det inre är ihoplänkat med där vi kom ifrån (och dit vi ska), så därmed är vi alla mediala. Och kan utveckla den förmågan.

Att utveckla den förmågan är alltså mycket välgörande för ens liv. Man får ett helt annat flöde. Man får en annan förståelse. Men som sagt, man behöver dock inte arbeta som ett medium för det. Att vara ett medium och arbeta som ett sådant är inte alls samma sak som att vara medial. Alla (nästan) kan vi sparka till en fotboll, men vi kan inte alla bli proffs för det. Samma sak här. För att arbeta som medium, måste man ha en speciell begåvning. Men det märker man om man börjar att utveckla sin talang.

normal

Utveckling av medialitet

När man utvecklar sin medialitet så följer samtidigt en hel del personlig utveckling med. Det är viktigt att sin egen personliga utveckling går hand i hand med den mediala. Människokärlek och förståelse för andra människor är A och O. Det här med självkännedom är otroligt viktigt. Vi måste lära oss att både ta emot kritik och beröm. Vi måste lära oss att inte ta in för mycket känslomässigt, samtidigt som vi måste behålla vår känslighet när vi arbetar.

Chakran
En början är att lära sig lite om våra chakran. Det kan vara bra att gå igenom våra egna chakran och lösa upp ev. blockeringar. Det är viktigt att vara ”frisk”/balanserad i sina nedersta chakran för att kunna arbeta med de övre chakrana. Man måste hela tiden börja nedifrån och upp. Finns det en blockering någonstans på vägen så når man inte ända upp…

När man arbetar medialt så öppnar man sina chakran och stänger dem sedan när man är klar med sitt arbete. Man öppnar nedifrån och upp och stänger uppifrån och ned.

Var bör jag börja?
En bra start för nybörjare är att känna in och tolka färger och symboler. En annan bra början är psykometri. Färger och symboler betyder olika för oss alla. Titta därför inte på standardlösningar. Var betyder den här färgen/symbolen för dig? Vad känner du? Vad ser du? Vad hör du?

Lyssna på vårt inre jag/vår intuition
Vårt inre jag = vår intuition
Intuitionen är känslor inom oss och bilder som ger oss känslor och information. Det är viktigt att snappa upp den första känslan som kommer. Analysera inte!
Intuitionen är alltså
1. känslor
2. bilder
3. röster

Vi ska alltså inte leta utanför oss själva eller i intellektet. Att lyssna på den inre rösten är ett helig sak. Och det är viktigt att kunna kommunicera den på ett känsligt sätt. Vi måste lära oss att vara sårbara.

Våga göra misstag
Vi måste våga gör misstag. Våga att inte veta vad vi pratar om. Försök inte analysera det som kommer. Kraften i vårt inre är i kontakt med allt. Rädslor blockerar hela tiden. Vi måste lära oss våga säga det som kommer upp. Våga gör misstag.

Gör vi ett misstag kan vi alltid säga förlåt. Gör vi ett misstag och erkänner det så kommer människor omkring oss att tycka bättre om oss. Det krävs övning och åter övning. Vi kommer långt genom att våga göra misstag.

Det är också viktigt att vara lite nervös, eftersom vi då vaknar upp. När vi är lite rädda har inte egot tagit över.

Var medveten om dina misstag och gå sen vidare. Skratta åt dig själv – straffa dig inte!

Humor
Tänk på att det är viktigt att ha kul. Vi måste kunna skratta åt oss själva. Det är bra att få människor att skratta eftersom de då slappnar av. När vi vågar ha kul så blir allt mycket lättare och intuitionen flödar.

Det andliga egot
Det är otroligt viktigt att våga vara oss själva – sök inte bekräftelse någonstans. Försök inte vara något du inte är, var bara dig själv. Att vara dig själv fullt ut är det bästa du kan ge dina andliga guider/andevärlden och dig själv.

Det kommer att finnas människor som inte förstår det vi säger. Vårt ego kommer att bli besviket. Om vi vill bli bra så får vi förvänta oss att människor inte kommer att hålla med oss alltid.

Vi möter utmaningar hela tiden och det är en del av livet. När vi inte arbetar ska vi inte tänka på andevärlden. Sätt gränser! Vila! Säg nej! Att försöka hjälpa alla hela tiden är en del av vårt ego. Det är vårt ego som vill bli omtyckt. Det är vårt ego som vill att andra ska gilla oss. Arbeta inte för att vara omtyckt, arbeta för dig själv.

Sätt intellektet och egot åt sidan och kom i kontakt med dig själv.

Självkännedom
Lyssna på dina känslor. Ju mer vi jobbar med våra egna skuggor – ju mer öppnas inom oss.

Allt vi är inombords läggs på en hårddisk och intuitionen eller andevärlden visar oss genom att beröra vissa delar av hårddisken. Vi ”läser” andra genom att vi känner igen dessa delar i oss själva. Budskapen till andra gäller även oss själva.

Om vi inte arbetar med oss själva först så kan vi inte veta vilka känslor som tillhör oss och vilka känslor som tillhör andra. Vi kan bara utvecklas medialt så snabbt som vår egen personliga utveckling och självkännedom går. Den personliga utvecklingen och självkännedomen måste hela tiden ligga steget före den mediala utvecklingen. Personlig utveckling är en känslomässig upplevelse och förvirring är en mycket viktig del av den utvecklingen.

Titta på våra egna skuggor – se vad det är som hindrar oss att se/höra/känna det som andevärlden skickar till oss. Om vi inte lyssnar kan vi inte höra. Om vi inte vet vad för känslor som tillhör oss själva hur ska vi då kunna känna in andra? Om vi inte vet vilka vi är – hur ska vi då kunna veta vilka andra är? Dessutom skulle vårt eget ”gamla skräp” kunna länka ut som budskap till mottagaren om vi inte själva var hela.

Alla är vi olika och det tar olika lång tid för att utvecklas medialt beroende på hur mycket du har att arbeta med.

Utvecklingen
När vi öppnar upp måste vi göra det försiktigt, annars kan vi få alla möjliga problem. Vi kan skada oss själva genom att öppna upp för fort. Om vi går för fort fram hinner inte vårt medvetande med. Vi kan inte få saker att gå snabbare än vad det är menat.

Vi måste lära oss att tysta ner hjärnan – annars kan vi inte få någon information.

Kommunikation
Det är bra att få människor att skratta eftersom de då slappnar av. Var ärlig och rak. Ge detaljer och fakta. Då kommer du att beröra människor.

Använd ett språk som människor förstår och accepterar. Inget skitsnack – bara detaljer och fakta, Det når ut till människor. Prata med bönder på bönders vis. En vanlig svensson långtradarchaufför vill inte höra vad han haft för tidigare liv, hur hans aura ser ut osv. Han blir däremot imponerad om du ser att han äter korv med potatismos till lunch varje fredag.

Människor kommer att förvänta sig att du gör mirakler, men det kan du inte! Människor måste skapa sina egna mirakler. Medialt arbete drar till sig människor som letar efter någon som kan ta ansvar över deras liv. Du kan inte ta ansvar för andra människor – de måste ta ansvar över sig själva. Du kan inte göra val åt andra människor, de måste göra sina egna val. Vi kan inte vara ansvariga för andra människors kaos. Vi måste ta hand om oss själva.

Känsliga och personliga saker ska man inte säga inför publik. Om det är något känsligt eller personligt som du vill förmedla till vederbörande, så be honom/henne kontakta dig när hon/han är ensam.

Andevärlden
Våra andliga guider är aspekter av oss själva och de kommer när vi är känslomässigt beredda att ta emot budskap. Andevärlden visar oss genom känslor, bilder och röster. Våra guider ger oss vad vi behöver, men vi måste själva göra vår del. Visa andevärlden din sårbarhet och var ärlig. Då kan andevärlden arbeta med oss.

Vi måste ge andevärlden tid att arbeta med oss. Det är ingen idé att slösa bort tid och pengar på medial utveckling om vi är envisa om på vilket sätt vi vill och ska arbeta. Andevärlden placerar oss där de behöver oss, så det är ingen ide att planera. Vi måste vara villiga att ändra våra övertygelser och trosföreställningar. Vi måste vara villiga i vårt hjärta att ändra oss. Medial utveckling ska göras med hjärtat. Njut av de lyckliga tiderna och handskas med besvikelser.

För respekt för andevärlden - håll fötterna på jorden!