Hem

Paul Davies Fysiker, Professor, Författare

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 1520, v3 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/person/davies_p.html
är Fysiker , Professor och Författare

Har skrivit ett stort antal böcker om fysik och kosmologi.

Alias: davies, paul och paul davies

normal

Erik Dammann träffade också fysikprofessorn Paul Davies i Newcastle. Denne har skrivit flera böcker om den moderna fysikens världsbild. Bland annat tar Davies upp fysikernas försök att beskriva universums tillkomsthistoria ända tillbaka till det ögonblick då materien, rummet och tiden tycks ha uppstått. Davies hävdar att det är meningslöst att fråga efter någon orsak till att det allra första hände, och då tiden och rummet blev till, eftersom varje orsak måste sökas inom tiden och rummet. Ingenting kan ha hänt innan tiden fanns.

Davies sa bland annat att han trodde att vi är på vag mot en mer andlig syn på universum, något som fysikerna har varit på det klara med i femtio år.

Beträffande paranormala fenomen och viljans frihet menade Davies att de problemen bör diskuteras i kvantfysikens ljus. Enligt hans uppfattning finns inte längre något vetenskapligt hinder för sådana möjligheter. Det är fritt fram att tänka sig alla slags möjligheter som det inte fanns plats för i den gamla newtonska, mekanistiska världsbilden.