Hem

Sju i Pentagram Pentagram-sviten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 86864, v8 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
är Upplevbart och Pentagram-sviten

Att ifrågasätta sin materiella och ekonomiska situation

Alias: seven of pentacles, sju av brickor, sju brickor, sju i mynt och sju i pentagram

normal

Sju i Pentagram

Sju i Pentagram står för extensiella frågor; det egentliga värdet av det fysiska analyseras, man värnar om bostad, kropp och hälsa, analysering av personan i förhållande till sin jag-uppfattning och att ingående begrunda sin fysiska situation, men det kan också leda till en kroppsfixering, att man blir en hypokondriker eller en pedant.

Symbolbeskrivningen är gjord utifrån A. E. Waite / P. Colman Smiths Tarotlek.

Det ser ut som om mannen på bilden tar en liten paus för att begrunda sitt arbete, och det tycker jag är en bra illustration för vad kortet handlar om; ett ifrågasättande av sin fysiska situation.

Sjuorna representerar människans tal; att ta hissen ner till jagets innersta sanning, självförtroende, introspektion, analys, existentiella frågor, esoterik, mystik, motsatsernas förening (den mellan kropp och ande) och chakrana, men också perfektionism och självkritik.

Pentagrammen är förknippade med elementet jord eftersom det handlar om det fysiska; något materiellt som arbetar konkret och praktiskt.
De symboliserar välfärd i alla dess former, ekonomi, trygghet, yrke, detaljer, traditioner, jordbundenhet, verklighet, kyrkan, anpassning, realitet, nödvändighet, ordning, struktur, våra fem sinnen, kroppen, hemmet och familjen.
Med Pentagrammen hyllar vi naturens skönhet, vår behandling av växtligheten, djur och våra psykiska erfarenheter i kroppen, men kan också stå för stelhet; att något är för inrutat och vanemässigt.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.