Hem

Inre resor

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 155419, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: Manna

Att med meditation resa i sitt inre för att söka svar på problem och obesvarade frågor.

Alias: inre resor

normal

Vi bor inte alla vid ängar, hav, insjöar eller liknande platser där vi kan känna ro och inspiration men vi kan däremot skapa de.
En inre oas kan man använda till vilket syfte som helst och något som i dagens samhälle är oerhört viktigt är frid från stress.
Jag har skapat två stycken oaser som jag här delar med mig av, stäng av mobilen, dra ur jacket och res en stund. Tycker ni att visualisering är svårt är detta bra övningar även för det.

Ängen

Ligg bekvämt och känn hur kroppen slappnar av och blir tung för varje utandning.
När ni är redo så visualisera en äng med mängder av blommor i alla färger och dofter, gå ibland de, lukta på de, njut av prakten och låt grässtråna kittla er på benen.
Lägg er ner och njut av solens värme och dra in solens energi i er och låt vinden smeka er och tillåt er att verkligen känna precis allting, t o m vinden.

Färgerna på blommorna kan ni använda i t e x healing eller att stärka det hos er som ni anser behövs, bara genom att dra in olika blommors färger.

Havet

Ligg bekvämt och gör avslappningen som ovan men visualisera en sandstrand.
barfota och känn sanden mellan tårna, sätt er vid vattenbrynet och dra in de härliga, salta vindarna i era lungor.
Lyssna på vågorna, vinden, plocka snäckor, låt er värmas av solen.
Salt renar och varför inte meditera en stund på stranden och samtidigt renas och förnya energin i solen?

Dessa oaser kan man ju utforma i all oändlighet, sandstranden kan man byta ut till kristaller om man är van vid att jobba med dem t e x. Det man då ska göra är att låta varje kristall göra sin uppgift och man ska känna de under fötterna.

Dessa oaser kan också bli bestämda mötesplatser mellan er/guider/hjälpare, då det inte alltid kanske fungerar så bra i drömmar, så bli inte rädda om ni plötsligt inte är själva på ängen eller vid havet.

Budskap kan visa sig på andra sätt också och det är just därför det är så viktigt att verkligen uppleva oaserna.
Hit kan man söka sig när som helst och stanna så länge man orkar.