Hem

Parfymjasmin (Jasminum officinale) Magisk växt, Medicinalväxt, Buske

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 474831, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
är en sorts Magisk växt , Medicinalväxt och Buske
kan vara en del av Ömhetsbrygd , Chockbrygd och Brygd mot Kärlekssorg

En krukväxt som blommar med små blå blommor, och skall ej förväxlas med schersminen som är ett träd med vita blommor och växer i trädgården.

Alias: jasmin, parfymjasmin och parfymjasmin (jasminum officinale)

normal

Jasminens magiska gåva till Dig

Detta är en krukväxt med blå blommor, och skall inte förväxlas med Schersmin (Philadelphia officinale) som har vita blommor och ofta återfinns i våra parker och trädgårdar.
indiska betyder namnet Månsken över lunden, och den väcker Dina feminina och sexuella instinkter, och får Dig att känna Dig tilldragande i andras ögon.
Används som amulett för en varaktig attraktion mellan två personer, eller för att öppna upp för en andlig kärlek.
Äger starka egenskaper, både på det fysiska och det psykiska planet.
Skänker förtjusning, förälskelse och romantik, och öppnar hjärtat för kärlekens mildhet.
Ingår som ingrediens i Chockbrygd, Brygd Mot Kärlekssorg och Ömhetsbrygd.
Främjar både självförtroendet och ger lycka, och är därför bra att användas vid depression och apati.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Enligt en amerikansk studie förbättrar doften av jasminblommor sömnens kvalitet och de som sover omhöljd av jasmindoften känner sig mer utvilad och harmonisk. De får också mer energi och känner sig piggare under dagen.

De som sov med doften av jasmin låg stilla i sömnen i stället för att snurra runt och kasta sig av och an. De kände sig också mindre oroliga när de vaknade, skriver ReutersHeath.

Däremot fick försökspersonerna i studien inte en skönare sömn av doften av lavendel.

Tanken bakom studien var att undersöka om aromaterapi verkligen har den effekt på kropp och själ som man trott sedan 3 000 år före Kristus.

Under studien undersökte forskarna 20 människor under tre nätter. Varje natt tillsatte man en liten doft av jasmin eller lavendel eller i vissa fall ingen doft alls.

Deltagarna fick också genomgå ett mentalt funktionstest och det visade sig att de klarade av testet bättre och snabbare när de sovit med jasmindoften.

Forskarna tror att doften av jasmin förbättrar humöret, vilket i sin tur kan bidra till de fysiska förändringarna i kroppen.