Hem

Winonas väv Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 405229, v2 - Status: normal.
är Bok
Behandlar Indiancivilisation
ISBN 91-7705-856-9
sidantal 328
Av Priscilla Cogan
Publicerad av Egmont Richter

Bok om en kvinnas möte med indiansk visdom

Alias: winonas väv

normal

Baksidan

En underbar roman och en upptäcktsresa i livsvisdom. Möt Winona Pathfinder, en åldrande sioux- och medicinkvinna, och ta del av hennes budskap om tro och hopp, kärlek och sorg och viktigast av allt om konsten att lyssna!
"HON VAR KLÄDD i en städrock i obestämda blåsvarta färger. Pärlförsedda säkerhetsnålar prydde de nedgångna bruna mockasinerna. Händerna var fläckiga och mycket rynkiga och såg ut som om de hade varit vana att plocka bär från taggiga buskar - de var en jordkvinnas händer. Winona tycktes vara mellan sextiofem och sjuttio år. Hon hade svarta, outgrundliga ögon och hennes ansiktsuttryck visade att hon vilade djupt i sig själv, i tålmodig väntan på att andra skulle lämna henne ifred.
UTAN ETT ORD och utan så mycket som en blick på sin dotter reste sig Winona långsamt. Hon tog ingen notis om min närvaro utan svepte förbi in på mitt mottagningsrum. Lucy slängde uppgivet upp händerna i luften bakom ryggen på sin mor - nu lade hon saken i mina händer."

ETT LIV ÄR FULLT AV invecklade mönster; situationer från bardomen, familjeband, glädjeämnen och även de tragedier som ger tillvaron ny mening.
ALLT DET HÄR vävs in i livets gobeläng - i Winonas väv.

normal

WINONA PATHFINDER, en äldre sioux- och medicinkvinna, överraskar sin familj med att berätta att hon tänker inom två månader. Winonas dotter Lucy tar sin mamma till Meggie O´Connor, en medelålders frånskild psykolog. Winona är en motvillig patient som bestämmer sig för att vända på rollerna och istället lära doktor O´Connor några saker om livet, samtidigt som hon envist vägrar att ta tillbaka sina planer på att dö.
NÄR HÖSTEN GÅR ÖVER mot vinter i det natursköna Suttons Bay, i norra Michigan, fångar Winona Meggie i sitt nät. Den alltid tvivlande Meggie ser sina professionella terapimetoder bryta samman inför den jordnära, humoristiska och högtflygande anden hos hennes nya lärare. Vem helar vem?
Kan psykologen Meggie övertala Winona att stiga tillbaka från andarnas port?
MEDAN MEGGIES ÖGON öppnas återupptäcker hon romansens dragningskraft som involverar henne med två spännande indianska män. Märkliga syner visar sig och Meggie står inför kampen med sin motsträviga patient, som är beväpnad med en bönepipa, ett stort hjärta och en stark övertygelse om att hon är på väg att lämna jordelivet och gå över till andra sidan.
MED SKÖNHET OCH STYRKA framträder berättelsen som är djupt rotad i traditionell indiansk lakotavisdom.
WINONAS VÄV kommer att skänka dig glädje och vidröra ditt inre med sitt budskap om hopp och bön, kärlek och sorg.
Samt lärdomen om konsten att lyssna inåt.