Hem

Pyramidkraften enl Gtn

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 658, v1 - Status: normal.
Försteredaktör: ambersljus
Denna text är importerad från /old/psi/pyramid/kraft/gtn.html

I Psi - Psykiska upptäckter bakom Järnridån kan man läsa att det finns ett patent på rakbladssliparen Cheops, som är en pyramidform i skumplast...

Alias: pyramidkraften enl gtn

normal

Datum: 30 Jan 94

I Psi - Psykiska upptäckter bakom Järnridån kan man läsa att det finns ett patent på rakbladssliparen Cheops, som är en pyramidform i skumplast...

I experiment med pyramider så vet jag inte om man använt andra former för jämförelse, men man har lagt saker utanför pyramiden och jämfört skillnaden.

Det sägs att månstrålar gör rakblad (ej rostfria) slöa. Och pyramiden får liksom gittret att återta sin form, så att den blir skarp igen. Pyramider ändrar egenskaper hos vatten. Sätter man en saltlösning i en pyramid så fäller saltet ut för att bindningarna släpper. En annan effekt av vattnets förändrade egenskaper är att bakterier och sådant inte klarar sig. Sätter man ett ägg, eller något som annars ruttnar snart, i en pyramid så håller det sig mycket längre än motsvarande utanför. En annan effekt är att man kan känna det svårare att andas inne i en pyramid.

Det finns ett par forskare som har forskat med pyramider och funnit vissa resultat, men jag vet inte hur mycket man kan lita på dem.

Dessutom finns det några som har forskat med alla möjliga alkemiska former. Olika former sägs ha olika egenskaper och olika material lika så. Genom att göra former i vissa material och placera dem i bestämda förhållanden till varandra och fokusera tankeenergi dvs eterflöde, på dem på vissa punkter så kan man sätta igång det lilla maskineriet. På detta sätt har man t ex gjort psykiska rotorer, som man kan få att snurra enbart genom att fokusera tankeenergi på dem. Det är här inte frågan om egentlig PK eftersom omvandlignen till rörelseenergi äger rum i konstruktionen självt.

Andra former har gjorts som flugfångare. Ett fält attraherar flugor, som sätter sig på mojängen (som alltså bara består av material och form) och går in i en liten ränna, där en destruktiv energi koncentrerats som omedelbart dödar flugan.

En annan kul sak är en psykisk indikator som faktiskt fungerar likadant som häxkompassen i filmen Warlock. Ska man leta upp någon så sätter man en bit hud eller så i en liten grop i mitten. - Man kan även få den att gissa kort. Man kan placera korten runt om den och sedan tänka på ett kort, så svänger den och pekar på det kort man tänkt.

Dessa fantastiska apparater sägs bygga på gamla alkemiska skrifter. Bland annat den psykiska rotorn har undersökts av utomstående skeptiska vetenskapsmän och dokumentärfilmer har spelats in. Andra vetenskapsmän har försökt att upprepa detta genom att härma formerna och har lyckats, fast inte lika starkt.

normal

Jag läste materiallära när jag gick tekniskt gymnasium. Bearbetat stål har en massa spänningar som kan lösas upp med uppvärmning. Olika material har olika egenskaper. Rakbladsslipningen fungerar bäst med kolhaltigt stål, om jag minns rätt.

Vad som händer när rakbladet blir slött, är inte att molekyler försvunnit. Det är istället frågan om en deformation. Alla bindningar är egentligen kvar, men hela konstruktionen har tryckts ihop. Vad pyramiden gör är att den återför molekylerna till den position de hade innan deformationen. Sådana egenskapar känner vi igen från andra material. Det finns t ex glasögonbågar som rätar ut sig om de läggs i varmt vatten. Jag tror helt enkelt att pyramidkraften löser upp molekylbindningarna lite grann så att materialet flyter på plats igen.

Ungefär samma sak händer med köttbiten. Den återgår inte alls till något ursprungstillstånd. Vad som händer är att den inte ruttnar helt enkelt. Detta kan förklaras med iakttagande av experimenten på saltlösningar som har gjorts. Det visar sig att saltet i en lösning faller ut mycket fortare om det ställs i en pyramid. Vattnet har fått andra egenskaper. Även i detta fallet kan det vara så att molekylbindningarna släppt något. Vad gäller förruttnelse så är det bakterier som utför detta. Dessa bakterier behöver en specifik miljö. Min gissning är att de inte klarar av vattnets förändrade egenskaper.

Jag tycker att pyramidkraften inte borde fungera. Jag nästan hoppas att det mesta bara är en myt... Jag har inte tagit del av någon kritik av pyramidkraften ännu.

Enligt vad som sägs så räcker det att formen finns representerad, och det spelar ingen roll om den bara är gjord i papper, plast, eller bara ramen är uppsatt av ståltråd. Hur skulle något kunna fungera på så godtyckliga premisser?

Och varför just enligt Cheopspyramidens mått? Pyramiderna har ju olika mått. Bara för att Cheops är störst, behöver det ju inte betyda något särskilt. Det verkar som om måtten är tagna godtyckligt, och att det inte behöver finnas något verkligt som ger effekten, bara den som gjort pyramiden tycker att det liknar en pyramid. Ståltråd utefter sidorna ÄR ju egentligen inte en pyramid.

Det enda som fysiskt skulle kunna ge någon speciell effekt är om pyramiden är homogen, och av ett mycket specifikt material. Kristaller av olika slag har alla möjligheter att ha speciella egenskaper. Men ett pyramid-skal av plast är ju egentligen ingenting.

Jag har läst om en person som utifrån gamla alkemiska texter skapat former ur speciella metaller och andra material. Här kan jag tänka mig hur materialets eteriska och astrala egenskaper kan manifesteras genom den form materialet har utförts. Denne man kombinerade ibland ett par olika material, i speciella former och proportioner. Han kunde ladda dessa med tankekraft, så att de fick olika egenskaper. T ex kunde han göra en rotor, som snurrade runt av sig själv. Han kunde göra en stavmagnet som även drog åt sig papper, glas, plast, etc. Han kunde göra en flugfångare, som lockade flugor att gå igenom en skåra, som genast dödade flugan. Han kunde göra en sak, som mycket liknade den häx-kompass som skildrats i Warlock. Man kunde lägga hud, hår eller blod från vem som helst, på den, och så snurrade den och pekade ut riktningen. (Enligt principerna hos radionin, el vad den heter.)

Det är astralplanet som främst håller och kan förstärka de rumsliga formernas arketyper. Det finns en möjlighet att själva pyramidformen ger en speciell resonans på astralplanet, vilket återverkar i en viss upplösning av molekylbindningarna. Men det kan som sagt bara vara ett astralt fenomen. Eterplanet har inte de egenskaperna.

Det stämmer iofs mycket bra med vad lärorna säger: Kristallerna har eteriska egenskaper; formar jordenergierna (gitternäten, etc) och formerna har astrala egenskaper, dvs formar energier från ett högre plan, och får dem att återverka på de lägre planen. Astral är ju latin och syftar på stjärnorna. Mycket av den påverkan planeterna skulle kunna ha, torde verka just genom planeternas astralkroppar. Astralkroppar har goda förutsättningar att forma fysiska karakteristika till mentala effekter. Astralplanet ligger ju som förmedlare mellan kausalplanet och det fysiska.

normal

Intressant länk i ämnet är: http://www.jlfusion.com/pyramide.html
där det finns en del att läsa.