Hem

Pyramidkraft Esoterisk energi

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 657, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Isendre
Denna text är importerad från /old/psi/pyramid/kraft.html
är en sorts Esoterisk energi och Trobart

Kraftfält inne i en pyramid.

Alias: pyramidkraft

normal

I kraftfältet inuti en egenhändigt byggd pyramid - tolv gånger tolv meter i botten, åtta meter hög - bland tropiska växter, fåglar, ödlor och guldfiskar arbetar och sover den danske livsfilosofen och naturläkaren Borg Jensen.

1945 var Jensen i Mellanöstern som underofficer i den brittiska armÚn. Han blev då fascinerad av Egyptens pyramider, och det intresset förde honom till USA och Kanada, där han bodde i 26 år.

1973 gav en vetenskapsman, dr Pat Flanagan, ut en bok om pyramidkraft. Snart befann sig Borg Jensen som assistent till Flanagan i hans laboratorium i Los Angeles. Försök tyder på att pyramidformen som sådan fungerar som förstärkare för vitaliserande kosmisk energi.

Själv utstrålar Borg Jensen vitalitet och hälsa. I december fyllde han 71 år.

I sin bok Pyramide energi fra universet berättar Jensen om experiment med den mystiske pyramidkraften.

Färsk frukt håller sig dubbelt så länge om den legat en tid i en pyramid. Snittblommor håller sig längre i pyramidbehandlat vatten. Dricksvattnet smakar friskare och mindre klor än när det tas ur kranen, akvariefiskar blir mer aktiva, kanariefåglar och papegojor kvittrar respektive snattrar mer. Och använda rakblad bevarar skärpan - den upptäckten är förresten patentsökt i Tjeckoslovakien.

Den som vill göra egna pyramidexperiment kan tillverka en pyramid i valfri storlek - proportionerna skall helst vara Cheopspyramidens. (Borg Jensens pyramid har den formen.)

I sin bok ger Jensen en rad tips för amatörforskare, t ex att förvara ett rått ägg i en pyramid och ett annat ägg minst en meter därifrån. Efter 4-5 dagar lär man se skillnaden...

Kraftfältet i den egna pyramiden använder Borg Jensen för att som naturläkare ge healing - det är subtila vibrationer som löser upp blockeringar, vilka hindrar syresättning och tankeförmåga.

Den som söker hans hjälp, får ligga på en brits inne i pyramiden. Till kroppen kopplar Jensen elektroder som är förbundna med de kopparledningar som leder ner från pyramidens kopparförsedda spets till de fyra hörnen.

Många besökare känner sig dock tillräckligt stärkta av att vistas några timmar i pyramiden. Att övernatta där kostar så där en hundralapp. Knappast någon kan undgå att märka den behagligt laddade atmosfären - den som slår emot en, när man kliver in genom pyramidens tunga plåtdörr.

Borg Jensens pyramid, Seljflodpyramiden, som torde vara Nordens största, ligger två mil öster om Ålborg. Postadressen är DK-9280 Storvorde.

Borg Jensens senaste bok heter Religion i krydsild - med bibel og pistol och handlar om hans erfarenheter som andlig sökare, vilken prövat på kristendom, Jehovas vittnen, Eckankar, judendom, scientologi, islam, frimureri och Baha'i. Han skriver att han tror på Gud, men inte på någon av religionerna...


normal

Ännu en intressant länk till text om Borg Jensen:
http://www.skeptica.dk/pyra_bogen/13_Kapitel%2013.htm