Hem

Paranormal.se

Uppslagsverk för paranormala fenomen


Stregheria Grupp, Magi

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 389991, v6 - Status: normal.
Försteredaktör: sorokonoso
är Grupp och Magi
plats Italien

En uråldrig italiensk häxkonst där man bland annat dyrkar gudinnan Diana och hennes dotter Aradia.

Alias: strega, stregheria, striges och striges/strega

Detta är uppslagsordet för Stregheria. Paranormal.se representerar inte denna grupp / Grupp.

Besök

Webbplatsen för stregheria

http://www.stregheria.com/what.htm

normal

Stregheria är en uråldrig naturreligion som har sina rötter i norra Italien redan under etruskernas tid, dvs långt innan dess att romarriket uppstod.
Under det fjortonde århundradet väcktes religionen upp på nytt tack vare en kvinna som bar namnet Aradia. Redan som barn blev hon undervisad i de uråldriga häxkonsterna och när hon senare blev lite äldre vandrade hon ofta omkring på gatorna och betraktade det slitna folket som blev förtryckt av både adeln och kyrkan. En dag fick hon en kallelse att trotsa den nuvarande ordningen och gå ut och predika om den gamla religionen.

Enligt de gamla legenderna började allting med att gudinnan Diana förförde sin bror och själsfrände Lucifer (solguden), genom att klä ut sig till en katt. Tillsammans fick dom dottern Aradia (gudinnan), som senare skulle bli nedskickad till jorden för att hjälpa de förtryckta genom att lära dom häxkonster. När uppgiften var fullgjord återvände hon till himlen för att därifrån kunna hjälpa de häxor som tillbad henne.

Enligt Charles Leland, som skrivit The Gospel of the Witches så måste en häxa först beträda ett fält, bärandes på vatten, vin, en talisman och en liten röd påse som är fylld med salt och som hon hela tiden håller i handen.
Innan häxan ber Aradia om hjälp, måste hon välsigna sig själv med vattnet och vinet, och därefter bedyra sin lojalitet till gudinnan.

Det sägs att Aradia kan ge häxan förmågan till att hela sjuka, kommunicera med de döda, förutspå framtiden och välsigna sina vänner.
Många wiccaner och paganer anser att Aradia är en mångudom i likhet med sin mor och att man därför bör åkalla henne med hjälp av ritualer i samband med fullmånen.

Stregheria verkar idag ha fått samma uppsving som Wicca, framför allt i Italien och vissa delar av Amerika. Liksom inom wicca finns det coven och tidsskrifter även inom Stregheria och ett antal böcker har publicerats i ämnet.
En av de mest kända författarna är Charles Leland som 1886 kom i kontakt med en kvinna som påstod sig vara en hängiven stregheria-häxa. I över tio år blev han undervisad av henne, och har bland annat skrivit Aradia; The Gospel of the Witches.


normal

Striges/Strega
1500-t
Demonernas utvalda tjänare, i mänsklig form.
Striges kunde liknas vid dåtidens häxor, inte flygande på kvastar utan de förvandlade sig till vidriga rovfåglar, ofta tornugglor, och ironiskt nog med kvinnobröst.
(säg vad ont de inte skyller kvinnor på...)
De hade enorma krökta näbbar och stora gripklor som de kunde slita en människa i stycken med.
Deras bröst var fyllda med giftig mjölk, som man trodde att de lurade i nyfödda spädbarn, på så sätt kunde man förklara dåtidens stora antal av spädbarnsdöd.
Även impotens kunde tillskrivas en Striges, den antog då en förförisk kvinnlig form som red männen under natten och tömde dem på energi och blod, liknande en vampyr.