Hem

Drottning i Svärd Hovkort, Svärd-sviten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 86997, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
är Hovkort och Svärd-sviten

Någon som är lojal och rättvis, sanningens moder

Alias: dam av svärd och drottning i svärd

normal

Drottning i Svärd

Drottning i Svärd
Ett av de klädda korten i en Tarotlek. Representerar elementet luft.

Drottningen i Svärd är en kvinna med ett knivskarpt intellekt; hon är rättvis och lojal, och tänker till både en och två gånger innan hon lägger fram sina synpunkter, men hon har även förmågan att manipulera, sprida lögner och förtala andra personer bakom deras ryggar.

Drottningarna är modersgestalten, Kvinnan med stort K. Hon förkroppsligar kvaliteterna i sin svit, snarare än skrider till handling. Hon är livets moder som känner kärlek till allt levande, men också är den som kan ta det ifrån oss. Hon har djup förståelse och en väl utvecklad empati, vilket ger henne en god inlevelseförmåga i hur andra människor mår. Hon står för mognad, kompetens och visdom, men kan också vara falsk, listig, uppslukande och beräknande. Hon kan också ha svårt för att släppa taget, och vara den som förstenar oss i vår utveckling genom att hela tiden vilja styra och ställa.

Svärden är förknippade med elementet luft eftersom det handlar om orsak och verkan; det som styr vårt intellekt.
De symboliserar tankar i alla dess former; idéer, visioner, analyser, studier, förnuftet, styrda fantasier, ordning, planering, rättvisa, att urskilja en sanning, verklighet, klarhet, hälsa, eteriska principer och religion.
Med Svärden hyllar vi medvetandet och kommunikationen med andra människor, men kan också stå för lögner, baktankar och manipulation.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.