Hem

UFO-teori: fysisk normal förklaring Normal teori, UFO-teori

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 551, v1 - Status: normal.
Försteredaktör: esrange
Denna text är importerad från /old/psi/ufo/teori/fysisk.html
är en sorts Normal teori och UFO-teori

Alias: fysisk förklaring till ufo och ufo-teori: fysisk normal förklaring

normal
 * Fysiskt
   * Meteorer, satelliter, rymdskrot
   * Balonger, reklamflyg
   * Venus, månen
   * Molnformationer
   * Atmosfäriska elektriska fenomen
   * Hägringar
   * Ljusprick på näthinnan

normal

Atmosfäriska elektriska fenomen

En del mer avancerade ljusfenomen med underliga rörelsemönster som rapporterats kan förmodligen hänföras till atmosfäriska elektriska fenomen, framförallt klotblixtar eller återsken av mer avlägsna åskväder i molnen.


normal

Ljusprick på näthinnan

När UFOs däremot tycks sakta in över markytan och övergå till att bli en ellipsoid metallisk form som börjar röra sig i mer eller mindre komplicerade mönster räcker knappast meteor- eller blixt-teorierna till. Häromnatten fick jag råkade jag emellertid ut för en händelse som gav mig en möjlig förklaring även på en del sådana rapporter.

Jag och flickvännen låg och sov när hon var tvungen att gå på toaletten. Jag vaknade till av hennes rörelser lagom för att slå upp ögonen när hon brände av sin 60-watts sänglampa rakt i mitt ansikte på ca 40 cm avstånd. Hon märkte hur jag knep ihop ögonen och ryggade och släckte genast lampan igen under diverse ursäkter. När jag öppnade ögonen igen svävade ett elliptiskt, lysande grå-grön-violett föremål av obestämd storlek och på osäkert avstånd i rummet. När jag försökte fokusera på det gled det iväg åt sidan och accelererade. När jag försökte följa det stack det iväg uppåt samtidigt som det minskade i storlek. När det passerade återskenet från en gatlykta i fönstret försvann det ur sikte.

Det här var naturligtvis inget UFO utan den inbrända bilden av sänglampan som spelade mig ett spratt. Men jag försäkrar att i mitt litet smålummiga tillstånd just då hade jag nästan kunat svära på att synen var både fysisk och metallaktig. Jag har råkat ut för liknande saker tidigare men aldrig haft UFO hjärnan som nu medan jag läste en bok om UFOs. Därför har några associationer till fenomenet inte heller uppenbarat sig.

I de allra flesta beskrivningar av metalliska UFOs jag sett har observatören först sett dem som ett dykande ljusklot (sannolikt meteorer) som försvunnit bakom något ett ögonblick innan de dykt upp igen som ellipsoida metallföremål. Detta stämmer litet för bra in på min egen uppenbarelse. En exploderande eller nära meteor kan tveklöst alstra ett så starkt ljus att det bränns in tillfälligt på näthinnan precis som sänglampan i mitt fall. Fortsättningen är given.


normal

Meteorer, satelliter, rymdskrot

De flesta beskrivningar av rena ljusfenomen som somliga vill hänföra till UFO-kategorin vågar jag påstå oftast rör sig om meteorer. Dessa kan emellanåt uppföra sig ganska häpnadsväckande och på nära håll eller vid stora meteorer skilja sig en hel del från de snabba ljussteck över himlen man är van att se som stjärnfall.