Hem

2 - Översteprästinnan Kort i Stora Arkanan

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 583, v13 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
Denna text är importerad från /old/psi/tarot/trumf_02.html
är Kort i Stora Arkanan

Hon är Drottningen i Månens rike som öppnar dörrarna till psyket och det omedvetna, och till drömmarnas förståelse

Alias: högsta prästinnan, trumf 2 och översteprästinnan

normal

Rider deck

Symboliserar: Hemligheter, mysterier, framtiden som fortfarande oavslöjad; kvinnan som intreserar den spådde om han är man; står för den spådde om hon är kvinna; tysthet, envishet, visdom, vetenskap.

Omvänd: Passion, moral eller fysisk iver, inbilskhet, ytlig kunskap.

normal

2 - Översteprästinnan

Hon är drottningen i månens rike - vårt psykologiska ursprung,och visar vägen till det innersta. Det är hon som öppnar dörrarna till drömmens förståelse och är gränsen mellan det medvetna och det omedvetna. Hon representerar mystiken (ordet mystik betyder min innersta hemlighet), drömmar och det hemlighetsfulla, men kan också förföra, förblinda och förhäxa, näst intill galenskap.

Symbolbeskrivningen är gjord utifrån A. E. Waite / P. Colman Smiths Tarotlek.

De svart-vita pelarna symboliserar övergången från en plats till en annan, och motsatsernas förhållanden till varandra såsom medvetet / omedvetet.

B står för Boaz och J för Jakin som betyder Jag får min kunskap från Gud och Jag får min styrka från Gud, och man tror de härstammar från Salomos tempel.

Korset är en symbol för balansen mellan himmel och jord, och det befinner sig i kortets exakta mitt.

Att rullen är skymd tyder på att det omedvetna är beslöjat, och månskäran och vattnet vid fötterna visar att kreativiteten (nymånen) kommer från känslan (vattnet).

Granatäpplerna på ryggstödet symboliserar fruktsamhet (röda kärnorna) och palmerna representerar månens cykler genom att de skjuter skott var 28e dag.

Kronan kan tolkas på två sätt; antingen är det en fullmåne som är inramad av ett par horn från en ko (kon representerar allt livs ursprung), eller så är det en fullmåne omgiven av en tilltagande och en avtagande måne, men den representerar också herravälde och hög status.

Tvåorna representerar det hela som går itu, månen, drottningen, silver, Yin, det feminina, dualiteten, motsatsernas balansering i harmoni, liv och död, tröskeln mellan olika världar, fred, union, relationer, speglingar, ekon, kompromisser, att fatta beslut, urskiljning, möte, du och jag, men också något helt som går sönder, konflikt, krig, splittring och separation.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.