Hem

Drömmar enligt Tonys Teorier

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 519257, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Draven

Teorierna säger att dröm, klardröm och astralprojektion är samma sak. Det som skiljer dom åt är graden av medvetenhet/minne.

Alias: drömmar enligt tonys teorier

normal

Dröm eller verklighet?

Jag har funnit att drömmar inte är särskilt olika verkligheten. De flesta drömmar du haft har säkerligen verkat konstiga, eller direkt sjuka. När du vaknat upp har det alltid varit solklart att det har varit en dröm. Så tycks det oftast vara.

Har ni tänkt på hur ologiska drömmar brukar vara? Konstiga världar där saker och ting inte går ihop och blir helt paradoxala. Inte ovanligt exempelvis att man umgås med någon i drömmen och att denna någon plötsligt är någon annan, och detta verkar inte det minsta knepigt. Ett gemensamt drag i drömmar är att allting går ihop så länge man drömmer. Ingenting verkar direkt konstigt, förens man vaknar...

Hur känns ditt liv idag? Att är logiskt, eller hur? 2+2 blir fortfarande 4! Tänk om du plötsligt skulle vakna och skratta åt det här du kallar verklighet.
Vilket sätt är det säkraste sättet att vakna på i en dröm? Genom att ! Har ni aldrig ramlat ner för en klippa, blivit påkörd av en bil etc., och precis vaknat innan du dog? Tänk om det är samma här och nu! När du dör slutar drömmen, och du vaknar upp till verkligheten.
Jag tror alltså att det här är en dröm? Nja, egentligen sade jag det här för att få dig att släppa greppet om det du kallar verklighet en stund. Det är svårt att tänka i dessa banor om man är övertygad om att det man ser och känner är allt som finns. Jag tror att vi alla lever i en objektiv dröm. Vad innebär då det? Jag tror att allt är en enda stor dröm med miljarder drömmare som upplever och formar drömvärlden.

Som nämndes tidigare verkar drömmar logiska så länge man drömmer dem. Det finns dock drömmer där man vet om att man drömmar, så kallade klardrömmar. I dessa har man också förmågan att kontrollera saker och ting. De flesta brukar ha några sådana här drömmar i sina liv. Om inte annat kan man träna upp det. De förekommer oftast på mornarna, då man vaknat upp och somnar in igen. Hjärnan måste vara vaken nog för att kunna skapa/se detaljer etc. Hjärnan får heller inte vara för vaken, då vaknar man till igen. Det är en svår balansering, inget man lär sig över natt.

Jag anser att ut-ur-kroppen-upplevelser, som exempelvis astralprojektioner, inte är mer särskilda än drömmar/klardrömmar. Skillnaden är hur vaken hjärnan är för att kunna skapa verklighetstrogna världar och samtidigt kunna minnas det som händer. När hjärnan sover djupare blir drömmarna luddigare. Jag får nog mycket kritik om jag inte nu snabbt berättar att jag tror att drömmar är verkliga. De utspelar sig på en verklig plats. Jag påstår inte att UKU:s är påhitt på något vis.

För att återgå till tanken om de olika planen en stund… De olika planen är uppbyggda av olika frekvenser av materia. Det fysiska är väldigt kompakt, väldigt trögflytande. På högre plan kan man förändra mycket mer med tankens kraft än vi kan göra här. Faktum är att vi kan skapa hela världar endast genom att tänka tanken. Det som händer när vi drömmer är helt enkelt att vår hjärna tar emot informationen från ens kropp (i en högre frekvens) så att vi sedan minns det efteråt. Drömmarna känns så luddiga efteråt därför att vi minns så lite av det som faktiskt hände.

Det vi gör i drömmarna är att vi skapar det vi förväntar oss. Vi är omedvetna om att vi drömmer och tänker heller inte över det. (Det är därför det finns så få klardrömmar.). Jag vet inte om ni har det så, men när jag drömmer är det nästan alltid likadant; jag tänker en tanke; ah, nu finns säkert en boll i skåpet, och ja, självklart finns det då en boll i skåpet. Extra tydligt blir det i mina mardrömmar, de få jag har. Jag förväntar mig det värsta, och får det värsta.

Man kan skapa som man vill, men man kan inte förändra vad som helst. Som sagt består verkligheten av miljarder (och åter miljarders miljarder?) medvetanden som också lever här och förväntar sig hur något skall vara. Man kan inte bara ändra på något som tusentals medvetanden varit med att skapa. Eller man kan, men det krävs mycket mer koncentration och vilja. Det kanske inte heller alltid är så snällt.

Det finns hela världar på högre frekvenser som är relativt objektiva. (hur nu det lät). Där kommer du att upptäcka, precis som här, att du inte kan förändra allt genom en tanke. Du kommer även att dela världen med riktiga medvetanden, som också drömmer, eller rentav lever där för jämnan. I vanliga drömmar kan man nämligen hitta på personer, eller återskapa folk man känner i fantasin. När man stöter på ett riktigt medvetande känner man det dock. Jag blev nästan förälskad i ett medvetande jag drömde om en gång. Det var ingenting speciellt med henne alls, bara hennes härliga personlighet.

Jag påstår också att det du lever i nu är en dröm, precis som allt annat. Du kan förändra allt genom att bara tänka det, det tar dock tid. Här är alla säkra på att sådant inte fungerar. Det gör det svårt att ändra på, dessutom flyter det fysiska väldigt trögt. Om du vill börja med magi kanske du därför inte skall börja med att skapa eldklot utan istället börja förändra långvariga förlopp i livet som inte är så konkreta.