Hem

Magisk svamp Psykoaktiv substans, Svamp

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 137413, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: Runar
är en sorts Psykoaktiv substans , Svamp och Upplevbart

Svampar som kan användas i terapeutiskt syfte, eller under en ritual.

Alias: conocybe, cubensis och psilocybesvamp

normal

Odling

!! KOM IHÅG ATT ALL ODLING AV DESSA SVAMPAR ÄR OLAGLIGT ENL SVEA RIKES LAG OCH KAN MEDFÖRA STRÄNGA STRAFF !!

1) Inledning:
Denna guide är för nybörjare och lättförståelig. Det finns en mängd engelska guider, men själv tyckte jag att de var rena kinesiskan så därför beslöt jag mig för att skriva en egen på svenska, eftersom min odling gick med framgång.

2) Burk:
Först och främst behöver du lämpliga glasburkar. Ju mindre burk ju snabbare koloniserar mycelet substratet. Rekommenderade burkar är på 3 dl. Burkens hals ska inte ha en mindre diameter än resten av burkens kropp, annars kan det bli knepigt att få ut kakan. Ett alternativ om du inte kan hitta lämpliga burkar med rätt hals är att ta vilka som helst, och sedan förstöra dem, och på så sätt få ut kakan. Vissa plastburkar kan kokas också, dock vet jag ej om det går med alla. När du vant dig med kakor kan du gå över till casing.

3) Substrat:
Lämpligt substrat är rismjöl och vermikulit. I Sverige kan det vara svårt att hitta brunt rismjöl, så vitt duger. Vitt rismjöl innehåller dock mindre näring och ger därmed en mindre skörd. Vanligt råris (ej mjöl) fungerar också bra, det sägs att det är svårare för mögel och andra bakterier att angripa det. Du kan också mala råris och på så sätt få ett bättre brunt rismjöl vilket de flesta engelska manualer rekommenderar.

För varje 3 dl burk ska du ha 2/3 kopp vermikulit och 1/4 kopp rismjöl. Efter det att du har blandat det väl tillsätter du 1/4 kopp vatten. När du rör om i byttan så ska det inte finnas något vatten på botten, det tyder på för mycket vatten.

Man kan tillsätta tryptaminer i substratet, och på så sätt höja psilocin halten upp till 3ggr. Ett lämpligt ämne är L-Tryptophan, vilket är billigt och kan inhandlas via kemikalieföretag. Doseringen ska vara 100mg till 200mg per 3dl substrat. har du i förmycket kan svamparna gro till dvärgar eller inte gro alls. En våg som klarar 1/10 gram är att rekommendera, men ett alternativ är att använda vanlig gramvåg, och på så sätt väga upp 1-2 gram och sedan lösa det i 100ml vatten. Sen är det bara att hälla i 10ml i vardera burk.

4) Sporer:
Svampsporer kan lätt inhandlas från Psykedeliska bokhandeln för 200:- st och levereras på 1dag. Smart Botanics är ett alternativ för dig med VISA eller liknande kreditkort (money order funkar också). De har burkar, petridiskar, sporer och allt man kan tänka sig behöva. Leveransen tar dock minst 1 vecka eftersom det ligger i Holland. Det finns flera olika sorter av Psilocybe Cubensis. Den jag rekommenderar är Amazonian. Sporerna leveras i 10 ml sprutor vilket ska räcka till 10 burkar.

5) Beredning av burkarna:
Fyll burkarna med substratet upp till 3 cm från kanten. Jämna till substratets yta och lämna inget som kan användas som tråd för bakterier. Torka av kanten med en blöt trasa för att vara på den säkra sidan. Sedan när du får en fin och jämn yta häller du torr vermikulit upp till kanten på burken. Den torra vermikuliten skyddar mot bakterier och mögel samtidigt som den släpper in luft.

I burklocket som du skruvar på ska det finnas fyra stycken hål på vardera sida. Sedan sätter du aluminium folie på toppen av burken för att förhindra att vatten tränger in. Hitta en lämplig kastrull som är av sådan höjd att du kan lägga locket på när burkarna är i. Du kan ha tyg på botten för att undvika att för mycket värme överförs direkt till glasburkarna. Placera glasburkarna i kastrullen. Häll i vatten till hälften av burkarnas höjd (de får ej flyta). Sätt på locket och därefter kastrullen på spisen. Vattnet ska småkoka i minst 1 timme.

Ta ut burkarna ur kastrullen och låt de stå (med foliet på) i några timmar tills de blivit kalla. Ta bort foliet. Sedan tar du en sporspruta, om det inte finns luft inne i den så sug in lite, skaka den och spruta in 1 ml i vardera hål mot glasburkens väggar. Du får INTE röra nålen, om du gör det så sterilisera den med en tändare och låt den svalna.

Nu lägger du burkarna i ett mörkt rumstempererat utrymme, och låt de stå. Kolonisationen kan ta 2 veckor beroende på burkens storlek, ibland längre!. Det sista som normalt koloniseras är burkens botten. Ett sätt att snabba upp kolonisationen i botten är att vända på burken. Mycelet är som vit bomull, kan också vara trådigt. Annat är infektion, och då ska du sätta burken i ett annat utrymme, och se om det försvinner.

6) Terrariet:
Ett idealiskt terrarium är ett som låter kakorna ha 5 cm avstånd mellan varandra, dock går det bra med mindre också, men då gäller det att snurra på dem beroende på hur stora svamparna blir på sidorna. 15 cm mellan kakan och taket räcker gott.

Perlit är nog den mest moderna och enklaste metoden att hålla en hög luftfuktighet (95%+). Du finner perlit i växthusaffärer och plantskolor. Perlit är som vitt smågrus. Det absorberar inte vattnet utan gör det enklare för det att avdunsta. Du fyller ca 4 cm av terrariets bottnen med perlit och tillsätter 1 cm vatten. Sedan kan du sterilisera det genom att sprayaväggarna och perlitet med en 3% lösning av väteperoxid (du hittar väteperoxid i livsmedelsaffärer men även hos färghandlare som 35%-ig lösning och behöver då späs). Att sterilisera är dock inte ett måste men rekommenderas!

Hönsnät hittar du i järnaffärer och lite varstans. Det är rostfritt och perfekt. Du klipper ut en bit och lägger det över perlitet och på så sätt hindrar du direktkontakt. Det är inte obligatoriskt med hönsnät men om du märker att svamparna nedtill blir alltför blöta så är det ett alternativ.

Ett billigt och bra terrarium är musburar som du hittar på zoo-affärer och som är av plast. Det enda du behöver göra för att bibehålla luftfuktigheten är att lägga en genomskinlig plast över, och sedan sätta på locket så det sluter plasten. Om du vill kan du tejpa fast plasten på locket, men det är inte ett måste. Det underlättar dock.

7) Underhåll:
Lufta bort koldioxiden i terrariet 1 gång om dagen med antingen en fläkt eller vifta med en tidning. Se till att perlitet är OK, dvs ej flytande och ej för torrt. Samt att det är fukt på väggarna. Ifall att du skulle se en infektion på någon av kakorna sätt den i ett separat terrarium. Det är dock näst intill omöjligt att få infektioner när kakorna är fullt koloniserade. Senare i kakornas livscykel så kan de anta andra färger rent naturligt men det beror på att de börjar bli utpumpade och snart oanvändbara.

Skulle en svamp bli blå eller att mycelet fortsätter växa (normalt första veckan) så beror det på att luftens fuktighet ej är tillräcklig. Se då till att perlitet är OK, dock för mycket vatten kan få negativa konsekvenser.

Svampen börjar som en pinhead, dvs en liten ljusbrun plupp (olika beroende på svampsort) och sedan dyker det upp en liten brun fläck som ska utvecklas till hatt. När slöjan bryts (den mellan hatten och stjälken) så är den redo att plockas.

8) Torkning:
En metod är att ha en datafläkt (hittar du hos t.ex. Clas Ohlson) som blåser mot svamparna som du satt på ett nät (finns i järnaffärer). Ett annat sätt är att lägga en desiccant (kan finnas i fotoaffärer) under svamparna (som är lagda på ett nät). Blir svamparna blåaktiga så har en del av de magiska ingredienserna oxiderat och det är ett tecken på att din torknings metod behöver förbättras. Om du inte orkar fixa något så räcker det med att lägga dem på ett tyg i något mörkt ställe. Men då får du räkna med att det tar 3-4 dagar. Min helt egna metod är att ha dem i en pappcylinder med en WC fläkt blåsandes och då blir de torkade på 24 timmar. Fläkten gör så att den fuktiga luften försvinner. Desiccanten suger upp fukten. Experimentera dig fram till den metod som passar dig bäst!

9) Konsumtion:
Olika odlade svampar kan variera i styrka beroende på teknik m.m. Därför är det bäst att pröva sig fram. 8-9 ml svamppulver är ca 1 gr. Du kan på så sätt mäta upp det i en vanlig mätcylinder, vilket du finner i fotoaffärer och lite varstans. Du behöver en kaffekvarn för att kunna göra ett bra pulver. En bra elektronisk kvarn finner du på teknikmagasinet.

Det nog mest använda konsumtionssättet för svamp är nog apelsinjuice. Produkter innehållande laktos ska man undvika (t.ex fil, yoghurt och mjölk). Vissa finner smaken acceptabel utan tillsatser. Bäst är nog att alltid ha någon saft tillgänglig för att skölja ner det med. Svampen är till smaken bitter.

Bra nybörjardos är nog 10ml (du odlar ju själv så du kan slösa) och sedan öka dosen med 10 ml när du känner dig redo. Du ska dock inte förvänta dig några riktiga hallucinationer på 10 ml. För det behöver man nog mer än 30 ml.

Första känslan av trippen är ett extremt lugn och välbefinnande. Ett sett att hallucinera på låga doser är att blunda och meditera.

normal

Heliga svampar

Heliga svampar har använts av t ex schamaner, magiker och visa män för att uppnå ett alternativt medvetandetillstånd. De heliga svamparna har ofta varit av det hallucinogena svampsläktet psilocybe, men det finns många andra svampsläkten som har ansetts magiska och använts för samma ändamål. T ex röd flugsvamp (amanita muscaria)