Hem

Moder Jords gåvor

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 504967, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: inkelinus

Dessa är givetvis många; frukter, bär, nötter, svampar, rotfrukter och så kallade grönsaker...

Alias: magisk mat, matmagi och moder jords gåvor

normal

Livsmedlens magiska gåva till Dig

För att kunna trolla behövs redskap, men definitivt inga mikrovågsugnar eller frysboxar; där skiljer sig inriktningen lite mellan häxans kök och det vanliga standardköket.
Om Du tar en till i skafferiet; hur många örter och kryddor har Du inte där? Du kommer att bli förvånad över hur mycket häxkraft Du redan besitter, och dessutom använder dagligen.
Självklart kan man använda livsmedel just för vad de är, men varför inte ta hjälp av dess inneboende krafter för att få en önskan uppfylld eller en dröm att slå in?

Många livsmedel har en symbolisk betydelse; söta röda körsbär är en symbol för kärleken, och svamp har alltid förknippats med magi, hasselnötter förespråkar vishet, och vitlök är ett verksamt skydd mot onda andar.
Livsmedlets symbolik står i en direkt förbindelse med sina helande krafter, och att choklad gör Dig lycklig, har ju också under senare tid vetenskapligt bevisats.
I köket finns inte bara de materiella hjälpmedlen, utan Du själv besitter berikande mängder kraft, så om Du lagar mat med glädje och kärlek, är de de bästa förutsättningarna för en lyckosam och verkningsfull köksmagi.

Magin arbetar med väldigt verksamma krafter i livsmedlen; kärlek, hälsa, framgångar, mediala färdigheter, skydd, sinnesfrid och mycket annat. Analogins läror berättar om vilka substanser dessa krafter stödjer, och vad de har för betydelse i köket, för råvarorna i sig är inte tillräckliga; Din egen energi måste också vara med genom att Du föreställer Dig hur maträtten är förknippad med Din önskan, dvs Du visualiserar och målar upp hur den uppfyllda önskan ser ut, medan Du lagar maten.
Detta är bra till exempel vid skalandet av potatisar eller tärning av grönsaker, men framförallt då man rör i grytan eller vispar ihop en sås, då detta ändå sker nästan som i trance.
Det kan också vara en tillgång att sätta ihop ett rim av sin önskan och en melodi, då just sånger och rytmiska rim aktiverar speciellt starka magiska krafter. Om Du sjunger hellre än bra, kan Du mumla rimmet tyst för Dig själv, eller bara tänka orden.
Genom att sedan äta upp maten förbinder Du besvärjelsen, och föreställ samtidigt hur de magiska energierna genomsyrar Dig för varje tugga.
Förvänta Dig dock inte att Din önskan går i uppfyllelse på en gång, för magin går sin egen väg, men ge akt på Dina drömmar och var mycket noga när Du väljer livsmedel till Din önskan, för den kommer att gå i uppfyllelse - obönhörligen.

Tänk på följande då Du tillreder Din önskemåltid:

• Föreställ Dig resultatet i alla möjliga positiva riktningar

• Visualisera hur tillsatsernas magiska kraft flödar in i måltiden vid tillagningen

• Sjung gärna en trollformel på rim vid tillagningen, eller upprätthåll Din önskan i tanken

• Du föreviga besvärjelsen genom att äta måltiden, men tänk på att det bara gäller den upplagda maten – inte resterna i kastrullen

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Rätt mat vid rätt årstid

Förutom vad och hur, hör det också till häxans hemliga kunskap att veta när. Örter, frukt, kött och grönsaker verkar olika starkt, och var sak har sin tid. Jorden går sin bana runt solen och årstiderna kommer och går, och att plantorna sätts på våren, mognar under sommaren, skördas på hösten och får vila under vintern, gäller de flesta växter.
Detta är livets rytm som även påverkar oss, och häxorna riktar sina liv efter denna naturplan, och därför ser Du inga fräscha sparrisar vid vintersolståndet eller kantareller på våren.
Runt oss kretsar månen, som inte bara påverkar vattenståndet i ebb och flod, utan också vätskemängden i alla celler på allt levande.

Bästa tiden för odling är då ingredienserna är starkt koncentrerade, och örthäxan rättar sig i detta fall starkt efter månen. Givetvis behöver Du inte följa månkalendern när Du vill skörda Dina tomater, men beakta följande riktmärken som grund:

• Vid avtagande måne drar sig saften in till roten

• Vid tilltagande måne är saften i de övre plantdelarna

• Vid fullmånen står växtnäringen som högst

• Vid nymåne är växten som mest ”livlös”
Den största magiska kraften ligger i färskvarorna, inte i dom som är genmanipulerade, har transporterats långa sträckor eller ligger inslagna i plastfolie eller i frysdisken. Visst är det nödvändigt att hålla varorna kylda under sommaren, men man behöver inte äta jordgubbar under vintern.

• För en häxa är livet heligt, och det är en av orsakerna till att många häxor blir vegetarianer, men det är absolut ingen förutsättning för att kunna utföra magiska handlingar.

Människan är allätande och vi behöver också vår andel av animaliska äggviteämnen, men man kan trots det vara medveten om hur djuren har blivit behandlade innan slakten.
Man kan till exempel köpa kött och fläsk direkt från gårdar, för att själv jaga bör Du avstå ifrån, såvida Du inte är utbildad jägare eller är med i ett jaktlag och van att handskas med större djur.
Färska grönsaker finns på torget, och man kan strosa genom ängar och skog för att samla bär och svamp. Dessutom finns möjligheten att hyra koloniträdgårdar om man inte har en egen tomt, och kryddor och örter kan man odla på fönsterbänken.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.