Hem

Daniel

Ändra sidan Detaljer
Medlem 51359, nivå 7, ämne 550670, v1
Kallar sig Ralph
Han är 44 år och bor i LINKÖPING
Kontakt E-post
Uppdaterad 2004-08-10

är Medborgare i Paranormal.se

Presentation

Jag är en kristen människa som är intresserad av det andliga ur ett kristet perspektiv, men är väldigt öppen inför det som traditionellt inte ryms inom kristendomen. Jag anser att dom flesta religioner leder till sanning och andlighet, det handlar bara om att hitta vad som passar en själv.

Att det finns en Gud är jag helt övertygad om, och även att Gud hela tiden visar sig för människorna.

Bibeln är för mig en bok full av visdom, men jag tror inte den är skriven av Gud själv. Istället tror jag det är människors upplevelser av Gud som finns nedtecknade där. Gamla testamentet är dessutom kryddat ganska starkt, tror jag, med sagoaktiga inslag. Alltid finns det dock minst ett korn av sanning.

Jag är en skeptiker av naturen och tror inte på allt övernaturligt man hör talas om. Jag tror inte att det verkligt intressanta och religiöst djupa uppträder som fenomen, utan att det stora finns inom oss och runt omkring oss dagligen. Många påstådda fenomen tror jag dock har inträffat, men diskussionerna jag är intresserade av handlar inte främst om sådant man kan se med ögonen.
Trots att jag är en skeptiker uppfattar jag omvärlden som mer märklig utan Gud och det andliga, än med det - det är ett måste att det finns för att världen skall vara begriplig. Jag har inga problem med att Gud och andevärlden är osynlig för dom flesta människor - vi äger t ex många sinnen som inte en del djur har, men många djur har sinnen som inte vi har. Det är därför inte svårt att föreställa sig att det finns sådant runt omkring oss som vi skulle behöva ha andra sinnen för att se tydligt. En del tror jag har dessa sinnen och kan se mer än andra människor. Andra har sinnen, men har inte bejakat och utvecklat dom.