Hem

Riddare i Stavar Hovkort, Stav-sviten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 578, v5 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
Denna text är importerad från /old/psi/tarot/stav_12.html
är Hovkort och Stav-sviten

Någon som brinner för sin sak

Alias: prins i stavar och riddare i stavar

normal

Rider deck

Översatt av Jonas Liljegren

Han är visad som om på en resa, beväpnad med en kort stav, men ändå är den sända inte på något krigiskt ärende. Han passerar jordhögar eller pyramider.

Symboliserar: Avresa, frånvaro, flykt, emigration. En mörk ung man, vänlig. Ändring av vistelseplats.

Omvänd: Klyvning, delning, avbrytande, oenighet.


normal

Riddare i Stavar

Riddaren i Stavar är den eldige älskaren, han som har ambitioner och är en riktig eldssjäl som entusiasmerar och engagerar sig i saker och ting, men kan också vara oerhört stressad.

Riddarna är det yttre barnet och tonåringen som ser till att utvecklingen går framåt, och därför löftet om framtiden. Han vet vad han vill, är målmedveten och fokuserad inom sin svit.
Dessutom är han hängiven och engagerad mot sina drömmars mål, men är också samtidigt tävlingsbenägen och snar till att överdriva, vilket därigenom kan göra honom egotrippad, arrogant och skrytsam.

Stavarna är förknippade med elementet eld eftersom det handlar om energi och kraft; en symbol för handling och rörelse.
De symboliserar livsglädje i alla dess former; passion, sexualitet, kreativitet, optimism, intuition, vilja, impulsivitet, kultur, att se mönster, anden, själen, det sjätte sinnet, lust, motivation, projekt, engagemang och den egna identiteten.
Med Stavarna hyllar vi glädjen till livet och förtroendet vi känner gentemot andra människor, men kan också stå för risktagande, otålighet, stress och utbrändhet.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.