Hem

Tio i Bägare Bägar-sviten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 85477, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
är Bägar-sviten och Upplevbart

Känslomässig fullbordan

Alias: ten of cups, tio av bägare och tio bägare

normal

Tio i Bägare

Tio i Bägare symboliserar självinsikt, ett väl utvecklat känsloliv, harmonin med sig själv och känslomässig tillfredsställelse, men också att man kan vara självupptagen eller överkänslig.

Symbolbeskrivningen är gjord utifrån A. E. Waite / P. Colman Smiths Tarotlek.

Den optimala känslomässiga situationen är familjelyckan, och vi ser en lycklig familj med ett vackert hus i bakgrunden. De dansande barnen bär samma färger i sina kläder, just för att illustrera hur det gamla (dvs föräldrarna) kommer att för att ge plats åt det nya (barnen).

Tiorna står för summering, sammanfattning, optimal fullbordan, avslut och död, men också återvändandet till en enhet och löftet om förnyelse i och med att det gamla dör.

Bägarna är förknippade med elementet vatten eftersom det handlar om känslor och psyket; det som sker i vårt djupaste undermedvetna.
De symboliserar känslor i alla dess former; humörsvängningar, relationsmönster, kärlek, sorg, svartsjuka, hat, glädje, drömmar, det omedvetna, fantasier, konstnärlighet, mystik, ockultism, kreativitet och allt irrationellt.
Med Bägarna hyllar vi känslornas ursprung och förståelsen för andra människor, men kan också stå för komplex, jag-upplösning, kaos, depression, psykos och droger.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.