Hem

Harry Potter Fantasy, Bokserie, Skönlitteratur

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 19801, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Jonas
är Fantasy , Bokserie och Skönlitteratur
Av J.K. Rowling

Underbara böcker som trollbinder alla mellan 8 och 80, och som "uppmuntrar barn till ockultism".

Alias: harry potter och hp

normal

Harry Potter är böcker skrivet av J.K. Rowling. Så som sagan om ringen har hon inte hittat på allting själv. Fyra böcker har hittills utkommit.

Harry Potter böckerna är bra, men börjar bli alldeles för mycket, och har på så sätt tappat sin charm. Harry potter- leksaker och datagrejer översvällar butikerna.

De bästa siterna med en sorts rollspel är:
www.harrypotter.com
www.hogwarts.nu

Men ärligt talat så är Harry Potter-böckerna nästan inte längre huvudpunkten, utan bara toppet på isberget. Och det som bygger sig för högt, rasar snart samman.

normal

Jag är en av alla de miljontals mugglare som slukar Harry Potter-böckerna. Mugglare kallar invånarna i astralvärlden, den andliga världen, den magiska världen världen bakom spegelglaset (välj det som önskas) alla oss som inte har de ringaste mediala gåvor eller andliga krafter som inte ens klarar av att lära sig teleportation, levitation, telepati och som inte tror att det finns någon annan värld än den materiella.

Rowling anser sig skriva för barn; jag däremot anser att berättelserna är synnerligen vuxna. När jag läste första delen av hennes böcker, De vises sten, trodde jag att boken var skriven av en professor i parapsykologi och shamanism och inte av en ogift arbetslös enbarnsmor, nästan bara barnet själv. Var får hon allt ifrån? Hon tycks inte ha läst en rad av dessa vetenskaper. Till och med de författare och den litteratur som hon refererar till är skapelser av hennes egen geniala fantasi - om det nu är fantasi!

Är det fler än jag som ständigt leker med tanken på ett parallellt universum, där magnetfälten är så starka så de newtonska lagarna inte är lika stabila som i vår värld och den teknologi som vi lyckats utveckla, radio, TV, elkraft, datorer snabbt skulle slås ut av dessa magnetfält och inte fungera, och där människorna under århundraden kanske rentav under loppet av flera tusen år istället tvingats utveckla och fullända en sorts teknologi där kraften emanerar ur deras nervstrålning?

Inte endast Mästaren när han talade om sin föregående bortgång nämnde dessa universa, jag går att bereda Eder rum, säger han till sina lärjungar, men dit jag går kan ni ännu icke följa mig men var vid gott mod ty i min faders hus äro många boningar. Albert Einstein var även han inne på tanken om parallella universa.

Just nu tvangs jag återigen avbryta mitt skrivande för att lyfta ner en av mina katter från datorn, och när jag sitter och skriver eller surfar får jag låsa in mina små vänner i sovrummet för jag vill inte ha katthår i hårddisken. Jag nämner den lilla kattepisoden därför att jag just då fick en mycket konkret liten demonstration av sådana mekanismer. Katter dras till elektronik liksom till droppande vattenkranar, därför att de ute i det fria är beroende av magnetfält för att
kunna söka sig till rinnande vatten. De är helt enkelt naturliga drowsers. Det ser ut som en tanke att just katten alltid betraktats och även förföljts som en häxors och trollkarlars följeslagare och sändebud från den andra sidan.

Hur skulle ett sådant samhälle och en sådan kultur se ut? På den frågan har jag bara ett svar att ge. Gör som miljontals läsare över hela världen, ta Hogwarts Express från perrong nio och fyrtiofem, Charing, Cross Station, London till Harry Potters universum och bekanta er med invånarna där som ser med lika stor förfäran på en kultur som snart har teknologi att ta oss ut i den yttre rymden men som inte ens kan handskas med sina egna känslor och drömmar som vi mugglare när vi råkar ut för ett spöke.

Slutligen vill jag rekommendera intresserade att slå upp Harry Potter på webben och bekanta sig med Rowlings bisarra värld och dess färgstarka innevånare. Jag är övertygad om att hennes författarskap har mycket att ge dem som intresserar sig för det paranormala.