Hem

Djinn Ickefysisk livsform

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 142832, v11 - Status: normal.
Försteredaktör: soliduz
är en sorts Ickefysisk livsform

Djinn - arabiskt ord för andeväsen eller demon - skapades före människan. De är lika alver förutom att djinner tros ha en själ. Sägs ha människoöverkropp, getben o kattögon...

Alias: djinn och ökenande

normal

Ökenandar

I Koranen (15:26-27) förklarar Allah: Vi har skapat människan av ljudande krukmakarlera, av formbar gyttja; och innan dess skapade vi de osynliga väsendena av ökenvindens eld.

Djinner (av arabiska Janna dölja)är enligt Koranen ökenandar skapade av Gud och bestående av rökfri eldsflamma. De befinner sig i olika skepnader i en andarnas värld och har störst betydelse inom den muslimska religionen där de anses ha övernaturliga krafter.
Eftersom de flesta av dem inte lyder Allah förknippas de med shaitans (demoner,djävlar).

Enligt Gamla Testamentet blev Gud arg på djinnerna för att de vägrade dyrka Adam, och de klassas som fallna änglar inom kristen teologi (liksom Morgonstjärnan, som för övrigt också var skapad av rökfri eld).

Vid åkallan av alla sorts varelser som inte är kolbaserade (till exempel djinner eller änglar) var försiktig - speciellt om du är ute efter ondska. En del har egen vilja, och har du frammanat dem så kan de antagligen manipulera dig.

normal

Många har hört berättelsen om Alladins lampa. De flesta nuförtiden tror att det är en saga, men det är det inte. Verkligheten bakom sagan är att en magiker år 1867 i maj månad smidde en lampa som skulle kunna hålla en djinn fången så att den var tvungen att tjäna honom och lära honom om eldens hemligheter. Det krävs rätt blandning av metaller och energier för att skapa en sådan effekt men hursomhelst lyckades han fängsla en kraftfull djinn i lampan. Denna djinn kunde uppfylla hans önskningar men det gick lite överstyr på grund av att magikern formulerade önskningarna fel ibland, vilket ledde till saker som bränder och stora ekonomiska förluster. När han dog ärvde hans son Alladin lampan,
och han hadde lärt sig av sin fars misstag, så han använde lampan klokt och ställde mycket tillrätta, och han fick ett gott rykte.

Lampan har gjorts i flera versioner. Alla kan inte uppfylla hur många önskningar som helst innan den bundna djinnen blir fri, men de svagare har gjort stora insatser i historien och därför har de blivit de mest kända - men Alladins rykte blev så stort att
de flesta lampor bär det namn hans lampa bar.

normal

Djinn i Bibeln och Koranen

Djinner nämns överhuvudtaget inte i Bibeln. Däremot kan man i Koranen 18:50 läsa att Iblis är en djinn, samt i Koranen 51:56 att Allah skapade människor och djinner. Djinner så som lucifer nämns rätt tydligt i Bibeln...kan några till men ska på bio så någon annan smartskalle får lägga till dom. PeAcE

Djinner omnäms i Bibeln(för den som orkar läsa den...bla så är Lucifer en djinn


normal

Djinnerna skapades 2000 år före människan. De skapades av den kvävande vindens glöd. (en rökfri eld) Djinnerna delar många egenskaper med människorna och de är intelligenta varelser. De lever i öknen, ruiner och vid gravplatser.

Deras kroppar är subtila så människor kan inte se dem. De har förmågan att göra sig synliga, men de väljer att hålla sig osynliga, för det mesta.

Djinnerna har kraften att förvandla sig till djur- och även människokroppar. De kan också röra sig otroligt snabbt. Deras färdigheter tycks hänga samman med erfarenhet och visdom, vilket tyder på att äldre Djinner är mer kraftfulla än de yngre.

Djinner kan jämföras med Älvor, naturens varelser. De är varken onda eller goda. Gud gav Djinnerna något som Älvorna aldrig aldrig haft, en själ.

De flesta Djinner kan anta formen av ett djur och även mer mänskliga former. Men i deras mänskliga form kvarvarar oftast något djuriskt, en svans, horn eller behåring. De kan skapa illusioner, en färdighet de lärt sig i öknen.

En Djinn kan bindas till en talisman, så människan som bär talismanen får sina önskingar uppfyllda av den fångade Djinnen så länge denne behåller talismanen.

För att kunna fånga en Djinn, måste du veta dens namn och ha en personlig sak som tillhör Djinnen när du skapar talismanen.

Djinner har bra minne, de glömmer aldrig en vänlig gest eller en förolämpning heller för den delen.