Hem

Turkos Karbonat

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 108484, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Rowena
är en sorts Karbonat

Turkosen symboliserar vördnaden inför livet.

Alias: kallait och turkos

normal

Turkos hjälper till att öppna upp förmågan till medialitet. Den är psykiskt renande och kan för detta ändamål gnidas mot kroppen eller andvändas i ett bad. Lägg en akvamarin i ett glas vatten och ställ i fullmånens ljus - helst utomhus i tre timmar och drick det för att öka ditt spykiska medvetande. Turkos löser upp ångest, lugnar och balanserar såväl känslomässigt som mentalt och fysiskt. Det är en sten för frid och glädje, särskilt i relationer. Den skyddar vid resor -speciellt resor över vatten. Turkos hjälper mot nervskador, körtelproblem, tandvärk och problem med käke, hals och mage. Den rensar halsen från blockerade tankar. Turkos är för halschakrat.

normal

Symboliserar vördnaden för livet. Turkosen besitter kraftigt healande egenskaper, skänker hälsa, ödmjukhet, lycka, beskydd, lycka i hemmet, samt absorberar negativa känslor. Den hjälper dig att släppa taget om saker och ting, och förlita dig på ödet.

normal

Turkosens magiska gåva till Dig

Symboliserar vördnaden inför livet, och hjälper Dig att bli ödmjuk och livsbejakande, och får Dig att inse vad som är Din gåva till livet.
Skyddar mot svårigheter och hjälper Dig att ta Dig ur en kommande jobbig situation, men inte om Du redan är mitt uppe i den.
Skall ges som gåva, för köper Du den själv förlorar den sin magiska kraft, men däremot kan Du välja en och låta någon annan köpa den åt Dig.
Ger känslan av samhörighet och osjälvisk kärlek.
Absorberar negativ energi och kan ändra färg om Du bär den och är sjuk, eller i värsta fall kan den till och med spricka för att skydda eller varna Dig om en oroande situation nalkas.
Hjälper Dig att släppa taget om Ditt ego och det som begränsar Dig i Din personlighet.
Drar till sig välstånd och kärlek, och främjar äktenskaplig lycka.
Ingår i besvärjelsen Min Plats På Jorden och ritualerna Harmoni i Hemmet och Bevakning Av Hem och Egendom.
Stärker ögonen och är bra vid magsmältningsproblem och anorerxia.
Motverkar feber, migrän och huvudvärk.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Fakta

NAMN:
Namnet turkos kommer från dess tidigare handelsväg i turkiet. Den kallas också kallait, vilket betyder vacker sten.

HÅRDHET:
Mohs 5-6

KEMI:
CuAl6((OH2)PO4)4*4H2O