Hem

Pendel Slagruta

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 274, v6 - Status: normal.
Försteredaktör: HexDoktor
Denna text är importerad från /old/psi/pendel.html
är en sorts Slagruta , Trobart , Praktiserbart och Upplevbart

Ett föremål av varierande art som hänger i en tråd. Användaren håller andra änden av tråden och låter pendelns olika svängningar ge svar på frågor.

Alias: pendel

normal

När det gäller pendelteknik så ska man lita till sig själv mest.
Man kan läsa sig till så mycket men det är inte alltid det fungerar då för än.

Pendeln kan störas av energier i rummet, energier från personer, från andar osv.

Man får lära sig tro på sig själv och försöka tyda det svar man får från pendeln utifrån det man känner inom sig. Jag har pysslat en del med pendeln och när jag gjorde på mitt sätt och litade på mig själv så funkade det mycket bättre än vad det gjorde när jag gjorde det som jag läst mig till.

normal

Pilarna i bilderna visar var man skall hålla.

Pendeln är nog den mest välkända av verktygen för att hitta olika fält och avgöra var saker finns. Den består av en tråd, kedja eller motsvarande. I motsatt ände som man håller behöver man en tyngd, gärna en kristall av något slag (då ger den ett bättre utslag). Den fungerar så att man håller pendeln över det man vill undersöka.

normal

Allmänt

Man kan använda en pendel till ett flertal olika saker. Både att få svar på ja- och nej-frågor, hitta förlorade saker, balansera sina chakran och utföra aurahealing.
Pendeln är ett verktyg som arbetar genom utövaren. Det är din intuition och ditt överjag som styr pendeln. Ibland kanske man har hjälp av andar, men detta är inte lika vanligt.
Vårt överjag vet mer och har en bättre överblick över vad som händer i våra liv. Det är därför vi bör leta efter svaren inom oss.

normal

Vad är en pendel?

En pendel kan vara det mesta. En ring, en spik, en kristall eller något annat man har (eller skapar) personliga band till. Pendeln ska hänga i ett snöre, detta behöver dock inte heller bestå av något speciellt material. Tänk bara på att snöret inte ska göra rörelserna stela då snöret måste ge utrymme för pendeln att röra sig fritt.

Bergkristall är en ren neutral sten som passar för det mesta, men det finns egentligen inga begränsningar av vad du kan använda så länge det går att pendla.

Du kan se till olika stenars betydelse och använda en pendel i en viss typ av sten om det är en speciell fråga du vill ställa. Rosenkvarts brukar t ex oftast tillskrivas egenskaper som kärlek och att ta fram barnet inom dig. Du skulle alltså kunna använda en pendel i rosenkvarts för att fråga om kärlek eller familjefrågor.

Om du har en förlovningsring kan även denna vara bra att använda för frågor om förhållandet och kärleken er emellan.