Hem

Baphomet Symbol

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 450, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: esrange
Denna text är importerad från /old/psi/baphomet.html
är en sorts Symbol

En sorts symbol som antagligen ursprungligen tillbads i Egypten, och då som representant för den manliga sexualiteten.

Alias: baphomet, häxornas get och sabbatget

normal
Baphomets Sigill
Baphomets Sigill sammanför olika teser/ religioner då det innehåller Baphomets ansikte från den grekiska mytologin, Hebreiska tecken, ett wicka pentagram och den eviga ormen från bla nyhedendom.

Detta är den mest representativa symbolen för Satanismen; Mörkret: Satan, vilket är; Sigillet av Baphomet.

Denna symbol har två sidor sett om man väljer att använda det som ett motstånd och ett förnekande av dom värderingar som existerar i ett dominerande kulturkristet samhälle eller den ursprungliga innebörden som kommer från tre kulter.

Symbolen representerar mörkrets makter med Pan/getens fertilitet. Dom två spetsarna uppåt(kastade i trots mot himlen) symboliserar dualism som samarbetar, inte krigar. man/kvinna, aktiv/passiv. Dom tre spetsarna nedåt är treenigheten förnekad. Runt Baphomet´s sigill på varsin av dom fem spetsarna står hebreiska figurer från den magiska läran Kabbala; vilka betyder Leviathan, identifierad som Satan.

Sigillet av Satan eller det traditionella Baphomet-sigillet består av tre kulturer med den Mörka visdomen.

  • Geten kommer från Pan-kulterna. (representationen för det köttsliga djuret.)
  • Stjärnan (Pent-alpha) kommer från Pythagoreerna. (representationen för kraften i människan)
  • Leviathan (L-V-Y-th-N skrivet i hebreiska tecken i cirkeln mot dom fem spetsarna) kommer från Leviterna/Ohiterna vars högsta väsen var vishetens orm. Ormen/Draken som sväljer sin svans är det eviga kretsloppet, kaos och kosmos, Yin och Yang, uppbyggnad och förstörelse, liv och död. Livets hjul styrt av den ende i allt. Detta bildar en symbol som har en verklig innebörd och som är en komplett och kraftfull representation för Satan.