Hem

Christofer Johnson Person

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 1399, v3 - Status: normal.
Denna text är importerad från /old/person/johnson_c.html
är Person
är medlem i Dragon Rouge

Jag är 25 år, är bosatt i Stockholm och har varit medlem i Dragon Rouge i över 6 år.

Alias: christofer johnson., christofer johnson 1994. och johnson, christofer

normal

Email: therion@swipnet.se

Jag är 25 år, är bosatt i Stockholm och har varit medlem i Dragon Rouge i över 6 år. Har haft ett gediget ockult intresse i hela mitt liv, men det var först då jag strålade samman med Thomas Karlsson (Dragon Rouges grundare) som jag fick de upplysningar jag sökt efter ovh kunde börja arbeta med magi även i praktiken. Det grundläggande problemet jag hade dessförinnan var att i den enorma uppsjö av ockulta böcker som florerade i esoteriska bokhandlar finns så mycket oseriös dynga och det är oftast dess böcker som vid föesta anblick verkar vara de mest intressanta innan man satt sig in i ämnet och kan skilja seriösa från oseriösa böcker. Alla som läst Rollo Achmeds Black Magic vet vad jag menar, ha ha!

Då Dragon Rouge vid den tidpunkten endast funnits i knappt ett år och inte hade mer än runt 15 medlemmar, så fick jag förmånen att få en mer personlig vägledning inom ordern an vad som är möjligt idag med över 400 medlemmar. Lyckades bl.a. därför utveckla mig ganska snabbt och började på allvar att studera i synnerhet Kabbalan, med dess motsatta sida Kliffoth. Även Enokiansk, Egyptisk och andra varianter av magiska system intresserar mig, men jag känner att Kabbalan erbjuder det mest raffinerade och detaljrika magiska systemet om man tolkar saker på rätt sätt. Inom Dragon Rouge fick jag uppleva hur ett ytterligare optimerat system (mest baserat på Kabbalan med inslag av mer eller mindre samtliga andra användbara magiska system), där Kliffoth hamnade i centrum. Vanligtvis är det mycket svårt att få fram information om de Kliffotiska sfärerna och dess innevånare (demoner, anti-väsen, etc, definiera själva), det brukar på sin höjd finnas ett par rader är och var eller på sin höjd en eller i sällsynta fall ett par sidor om det. I synnerhet saknas vägledning om hur man ska kunna arbeta praktiskt med Kliffoth, Dragon Rouge har arbetat fram konkreta metoder för just detta, vilket är ett av huvudsjälen till att jag allt mer aktiverat mig inom ordern genom åren.

1993 började jag skriva på en bok vid namn Mörkrets Stig, men jag blev inte nöjd med det jag skrev, så jag kastade bort manuskriptet till en tredjedels bok, bara för att nästa år börja om igen. Jag behöll den gamla titeln och skrev boken färdigt denna gång. Pga lättja och otur med ett tidigare intresserat förlag, så kom boken inte ut förrän 1996, då på eget förlag i 100 numrerade ex. Dessa ex är sedan länge slut, men boken kommer att återutges på ett riktigt förlag till sommaren i år.

Tanken bakom boken är att erbjuda nybörjare och de som fortfarande ligger i startgoparna en guide genom de mest kända magiska traditionerna och de vanligare metoderna för att uppnå utomsinnliga upplevelse och extraordinära tillstånd, kort sagt; magiska upplevelser. Då de flesta böcker är på engelska och de som finns på svenska ofta är inriktade på speciella områden eller (i mitt och många andras tycke) värdelösa, så tyckte jag att det fanns en efterfrågan på en svenska bok som tar upp magi i allmänhet, ett snabbt sätt att sätta sig in i magins terminologi och förstå dess struktur. Det verkar som om jag lyckats i alla fall hyfsat, för jag har bara fått positivt gensvar hittils.

Givetvis är boken starkt präglad av Dragon Rouge, men jag anser att den är skriven på ett sådant sätt att detta framgår tillräckligt klart och att läsaren kan dra nytta av kunskaperna i boken oavsätt inställning till Dragon Rouge. I mitt tycke utgör dock den nämnda ordern den effektivaste möjligheten till snabb magisk utveckling och jag står för att jag är subjektiv i mitt skrivande - boken är ingen avhandling, utan en guide.