Hem

Syndafallet

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 160559, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: lilit

Regn i 40 dagar och 40 nätter som straff för människans synder. Det är här Noa och Arken kommer in i bilden.

Alias: den stora floden, syndafallet och syndafloden

normal

Möjlig betydelse av syndafallet

Jag tror vi är andar med fysiska kroppar.

Genom syndafallet så lyckades Lucifer, satan förstöra våra andliga sinnen.
Samtidigt som han fick kontrollen över mänskligheten.

citat:

Eftersom Guds kärlek är källan till liv och idealet för allt skapat. Så verkade Eva, som växte i Guds kärleks överflöd, att vara otroligt vacker i Lucifers ögon. Därför drogs Lucifer mot Eva. Dom kände kärlekens impuls och syndade. Den synd som nu skedde kallas det andliga fallet.

Hur kan då ett sexuellt förhållande uppstå mellan en ängel och en människa ? På grund av den stora avtrubbningen av människans andliga känslighet efter fallet, så är det svårt att förstå. Men det finns flera exempel i Bibeln på fysisk kontakt mellan människor och änglar. Till exempel Jakob som får höften ur led under brottningen med en ängel. (1 Mos 32:25)

Efter att Eva och ärkeängeln åstadkommit det andliga fallet, genom att förena sina andliga kroppar i otillåten kärlek. Så kände Eva skam och även rädsla med den nya erfarenhet hon gjort. Hon förstod nu att hennes make var Adam och inte ängeln. Nu ville hon återvända till Adam, dels för att rätta sitt misstag och också för att bli av med rädslan hon kände. Så hon förförde Adam och denna andra fallna kärleksakt kallar vi det fysiska fallet.

Som vi tidigare sagt så skulle Adam och Eva uppfylla de tre välsignelserna. Men för att göra det måste de förenas i äktenskap först som vuxna. Det vill säga fullkomliga individer centrerade på Gud. Så inte nog med att de förenade sig för tidigt och utan Guds välsignelse, utan dessutom centrerade på satan.

Detta är betydelsen av syndafallet.

ref: Lucifers crime (eng.)
http://www.messagesfromspiritworld.info/Lucifer/Lucifer.htm