Hem

Fem i Bägare Bägar-sviten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 85445, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
är Upplevbart och Bägar-sviten

Ett äventyr som kan utmana känslolivet

Alias: fem av bägare

normal

Fem i Bägare

Fem i Bägare symboliserar en känslomässig nyfikenhet, kanske ett kärleksäventyr, för känslolivet utmanas, men kan också handla om psykisk labilitet, bitterhet, och känslomässigt kaos.

Symbolbeskrivningen är gjord utifrån A. E. Waite / P. Colman Smiths Tarotlek.

Tre av bägarna ligger omkullvälta, och mannen står bedrövad och ser på dem - inte på de två som står upp bakom honom, vilket kan symbolisera att han lever kvar i det förflutna, och inte accepterat sin nya känslomässiga situation.

Femmorna representerar det mänskliga, utmaningar, kunskapssökande, människans ande, spränga gränser, tiden, nyfikenhet, frihet och äventyr, men också en vilja med diffusa mål, ofrivillig förändring, uppbrott ur stabiliteten, osäkerhet, kaos, stress, rastlöshet, förvirring, brister, förlust, konflikt och att förlora kontrollen.

Bägarna är förknippade med elementet vatten eftersom det handlar om känslor och psyket; det som sker i vårt djupaste undermedvetna.
De symboliserar känslor i alla dess former; humörsvängningar, relationsmönster, kärlek, sorg, svartsjuka, hat, glädje, drömmar, det omedvetna, fantasier, konstnärlighet, mystik, ockultism, kreativitet och allt irrationellt.
Med Bägarna hyllar vi känslornas ursprung och förståelsen för andra människor, men kan också stå för komplex, jag-upplösning, kaos, depression, psykos och droger.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.