Hem

Tre i Bägare Bägar-sviten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 85433, v6 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
är Upplevbart och Bägar-sviten

Lycka och glädje som växer när den delas med andra

Alias: three of cups, tre av bägare, tre bägare och tre i bägare

normal

Tre i Bägare

Tre i Bägare handlar om lycka, glädje och tur i kärlek, kreativa drömmar och konstnärlig utveckling, men också att betyda att man är disträ och hopplöst virrig.

Symbolbeskrivningen är gjord utifrån A. E. Waite / P. Colman Smiths Tarotlek.

Känslorna växer ju fler som delar dem, men det kan också röra sig om svartsjuka, konkurrens, triangeldrama och illusioner som fördunklar klarsyntheten.

Treorna representerar motsatsernas förening, gudarnas tal, himlen, livet, lycka, tur, sammansmältning, syntes, uttryck, växande, skapandet, månens tre ansikten (ny, full och nedan) expansion, optimism och dynamik, men också negativ utveckling i form av en ond spiral.

Bägarna är förknippade med elementet vatten eftersom det handlar om känslor och psyket; det som sker i vårt djupaste undermedvetna.
De symboliserar känslor i alla dess former; humörsvängningar, relationsmönster, kärlek, sorg, svartsjuka, hat, glädje, drömmar, det omedvetna, fantasier, konstnärlighet, mystik, ockultism, kreativitet och allt irrationellt.
Med Bägarna hyllar vi känslornas ursprung och förståelsen för andra människor, men kan också stå för komplex, jag-upplösning, kaos, depression, psykos och droger.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.