Hem

Tetragrammaton Namn, Ord, Besvärjelse

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 374, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: ambersljus
Denna text är importerad från /old/psi/tetragrammation.html
är Namn , Ord och Besvärjelse

Det grekiska ordet för guds heliga och hemliga namn som aldrig får uttalas, på hebreeiska betyder det "ordet på fyra bokstäver".

Alias: four-letter word, jhvh, ordet-på-fyra-bokstäver, tetragrammaton, yahweh och yhvh

normal

Tetragrammaton är Guds heliga namn. På hebreiska betyder det ordet-på-fyra-bokstäver. På svenska skrivs det (JHVH). Den hebreiska stavningen är - (Yod)(Heh)(Waw)(heh) eller (YHWH). Ursprungstexten var skriven med endast konsonanter, men på engelska ersattes j-ljudet med vokalen Y, eftersom engelskan saknar en konsonant med rent j-uttal. Grunden HWH (he-vau-he) betyder varande, liv, eller kvinna, ord som var utbytbara begrepp i det gamla Mellanöstern. De identiska bokstävernalatin är E-V-E: Eve. Så den centrala inre betydelsen av Tetragrammaton är Eva, moder av allt levande.

Tetragrammaton är Guds speciella, obeskrivbara och personliga namn som inte får uttalas. Av alla namn på Gud, omnämnda i Gamla testamentet dyker Tetragrammaton upp (enligt JewishEncyclopedia.com) 6,823 gånger. När de gamla prästerna bad, predikade och läste ur sina texter ersatte de ordet med "Adonai! (min Gud). Därför har det korrekta uttalet glömts bort.

I boken Tarot of the Bohemians skriver Papus om att tarotkorten utvecklades ur en teosofisk lära baserad på Tetragrammaton, de fyra hebreiska bokstäverna i Yod-He-Vau-He.

Vissa ockultister tror att Tetragrammatons fyra bokstäver styr över de fyra sviterna i tarot (Yod), de tolv hovkorten (He), de femtiosex korten i lilla arkanan, uppdelad i sina fyra sviter (Vau) och de tjugotvå korten i stora arkanan, delad i tre delar (3 x 7) plus The Fool (He).

Aleister Crowley arrangerade i Thoth Tarot hovkorten på så vis att kungen indikerar den snabba skiftningen hos Yod, drottningen den orubbliga kraften hos He, prinsen - (Vau) och slutligen prinsessan som det slutliga (He).

normal

Tetragrammaton är det förborgade gudsnamnet som Jesus ristade in på sin kropp för att få tillgång till det innersta magiska kunskaperna.
Ett annat namn för detta är namn är Ani-wehu.
Man får inte uttala detta hemliga namn för då sätts hela skapelseprocessen igång igen, det är i direkt samband med Livets träd i Kabbalahn.