Hem

Kung i Svärd Svärd-sviten, Hovkort

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 86999, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
är Svärd-sviten och Hovkort

Domaren - den som är säker på vad som är rätt och fel, och vet vad som gäller

Alias: kung av svärd

normal

Kung i Svärd

Kungen i Svärd är objektiv, men kräver ändå disciplin och har en förmåga att vara väldigt konservativ och ibland lite arrogant på det intellektuella planet.

Kungarna är fadersgestalten; den store Fadern som är mogen och maskulin. Han är handlingarnas man som strukturerar upp och drar riktlinjer, men samtidigt förmedlar trygghet och beskyddar sina medmänniskor. Han inger pondus, auktoritet och är respektingivande, samtidigt som han har stor erfarenhet och kunskap. Han utstrålar kontroll, styrka och självbehärskning över områdena associerade till sin svit. Att hålla på traditionerna är hans melodi, och eftersom han har en tendens att vara konservativ, kan det göra honom till en riktig bromskloss, och, i värsta fall, en tyrann.

Svärden är förknippade med elementet luft eftersom det handlar om orsak och verkan; det som styr vårt intellekt.
De symboliserar tankar i alla dess former; idéer, visioner, analyser, studier, förnuftet, styrda fantasier, ordning, planering, rättvisa, att urskilja en sanning, verklighet, klarhet, hälsa, eteriska principer och religion.
Med Svärden hyllar vi medvetandet och kommunikationen med andra människor, men kan också stå för lögner, baktankar och manipulation.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Detta kort symboliseras av en man ifrån ca 30 års ålder med egenskaper ifrån Tvillingarnas, Vågens och Vattumannens stjärntecken som visar på någon man möter eller visar en sida hos en själv. Män som är födda i Lufttecken är mycket säkra på sig själva. Har kontakter överallt, som gynnar dem i deras planering, ingenting lämnas åt slumpen, för den finns inte för dem, de skapar allting själv. Har stort egenvärde, är samtidigt ödmjuka, de är väl medvetna om sin makt, och den stora kunskap som de besitter. De är snabba i tanken och skapar fort det de vill ha, och det är inte lite... Det är många händelser och en stark intensivitet kring runt en sån här man, han har en förmåga att ha många bollar i luften.