Hem

Safir Korund, Silikat

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 108412, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: Rowena
är en sorts Korund och Silikat

Gemensamt namn på olika färgade safirer. Den kallas även Korund.

Alias: saffir, safir, saphire och sapphire

normal

Safiren symboliserar harmoni och frid. Den skyddar mot otur, svek, ovänners vrede, våld, det onda ögat, ond magi och plötslig död. Safiren skänker dig frid i sinnet, glädje och belåtenhet, samt hjälper dig finna sanningar och avmaskera lögner. Placera en safir över tredje ögat (pannchakrat) för att stimulera din medialitet och för att se in i framtiden.

normal

Safirens magiska gåva till Dig

Hjälper Dig att fokusera och se sammanhangen i tillvaron, och att finna sanningen genom en ökad psykisk och andlig medvetenhet.
Bra att använda för att tyda drömmar.
Främjar tro, visdom och rättfärdighet, och förmedlar känslan av himmelens storhet, och den mentala himlens alla möjligheter.
Stärker känslorna och troheten mellan par och motverkar kriser i förhållandet.
Ingår i besvärjelsen Att Vara Trogen.
Lyfter slöjorna från drömmar och visioner, och ger Dig möjlighet att få kontakt med Ditt inre Jag.
Bra mot sinnessjukdomar då den gör hjärnan klarare och piggare.
Tar ned feber och motverkar halsirritationer.
Äger egenskapen att stoppa näsblod om den pressas mot pannan.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Fakta

FÄRG:
Den har alla möjliga färger, dock inte röd.
Som gul, grön, vit (genomskinlig), blå, lila, rosa och orange.
Dock är det den blåa stenen man syftar på när man inte lägger till en annan färg till namnet safir. Den blåklintblåa safiren är den mest värdefulla.
Det är järn och titan som ger den blåa safiren sin färg.

NAMN:
I och med att denna sten i många år förrvirades med andra stenar så har många andra stenar kallats för safir, som lapis lazuli. Till en början var det bara den blåa varianten av korund som kallades för safir och dom övriga fick andra namn som tex orientalisk peridot. Numera är safir det gemensamma namnet för alla safirer med olika färger, dock inte rubin - den röda varianten som har ett eget namn.

GRUPP:
Korund -gruppen

KEMISK SAMMANSÄTTNING:
Al2O3 aluminiumoxid

HÅRDHET:
Mohs 9

FÖRVÄXLINGAR:
Kan förväxlas med: spinell, benitoit, cordierit, kyanit, tanzanit, topas, turmalin, zirkon och blått glas (om stenen är blå)