Hem

Drottning i Bägare Hovkort, Bägar-sviten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 564, v4 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
Denna text är importerad från /old/psi/tarot/baegare_13.html
är Hovkort och Bägar-sviten

Hon är drömmande och kan ibland vara överkänslig, men hennes kärlek är äkta och känslorna uppriktiga

Alias: drottning i bägare

normal

Rider deck

Översatt av Jonas Liljegren

Symboliserar:

Omvänd:


normal

Drottning i Bägare

Drottningen i Bägare är omvårdande och kärleksfull och har kontakt med sina känslor. Hon känner empati och är konstnärlig, men kan också spela martyr, vara melankolisk, deprimerad och dunkel som månen.

Symbolbeskrivningen är gjord utifrån A. E. Waite / P. Colman Smiths Tarotlek.

Drottningen betraktar sina inre känslor som är fördolda för omvärlden genom att bägaren är försedd med ett lock. Detta är det enda Bägarekortet som känslorna är förseglade, och det kan man tolka som att hon gömmer dem i djupet av sitt hjärta.

Drottningarna är modersgestalten, Kvinnan med stort K. Hon förkroppsligar kvaliteterna i sin svit, snarare än skrider till handling. Hon är livets moder som känner kärlek till allt levande, men också är den som kan ta det ifrån oss. Hon har djup förståelse och en väl utvecklad empati, vilket ger henne en god inlevelseförmåga i hur andra människor mår. Hon står för mognad, kompetens och visdom, men kan också vara falsk, listig, uppslukande och beräknande. Hon kan också ha svårt för att släppa taget, och vara den som förstenar oss i vår utveckling genom att hela tiden vilja styra och ställa.

Bägarna är förknippade med elementet vatten eftersom det handlar om känslor och psyket; det som sker i vårt djupaste undermedvetna.
De symboliserar känslor i alla dess former; humörsvängningar, relationsmönster, kärlek, sorg, svartsjuka, hat, glädje, drömmar, det omedvetna, fantasier, konstnärlighet, mystik, ockultism, kreativitet och allt irrationellt.
Med Bägarna hyllar vi känslornas ursprung och förståelsen för andra människor, men kan också stå för komplex, jag-upplösning, kaos, depression, psykos och droger.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.