Hem

Drottning i Stavar Hovkort, Stav-sviten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 579, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
Denna text är importerad från /old/psi/tarot/stav_13.html
är Hovkort och Stav-sviten

Någon som har personlig styrka och självförtroende

Alias: dam av stavar

normal

Rider deck

Översatt av Jonas Liljegren

Stavarna helt igenom den här färgen bär alltid löv, som om det är en färg av liv och rörelse. Känslomässigt och i andra avseenden, Drottningens personlighet motsvarar kungens, men är mer magnetisk.

Symboliserar: En mörk kvinna, landsbygdskvinna, vänlig, ren, kärleksfull, ärlig. Om kortet bredvid henne föreställer en man så är hon vänligt sinnad mot honom; om det är en kvinna så är hon intresserad av den spådde. Också, kärlek för pengar.

Omvänd: Bra, ekonomisk, tillmötesgående, tjänstvillig. Betyder också motsatsen, avundsjuka, även bedrägeri och otro.

normal

Drottning i Stavar

Drottningen i Stavar utstrålar styrka och självförtroende, och hon har en mycket stark intuition och kreativ kraft. Hon symboliserar också fröjd och lust, men kan bli för dominant.

Drottningarna är modersgestalten, Kvinnan med stort K. Hon förkroppsligar kvalitéterna i sin svit, snarare än skrider till handling. Hon är livets moder som känner kärlek till allt levande, men också är den som kan ta det ifrån oss. Hon har djup förståelse och en väl utvecklad empati, vilket ger henne en god inlevelseförmåga i hur andra människor mår. Hon står för mognad, kompetens och visdom, men kan också vara falsk, listig, uppslukande och beräknande. Hon kan också ha svårt för att släppa taget, och vara den som förstenar oss i vår utveckling genom att hela tiden vilja styra och ställa.

Stavarna är förknippade med elementet eld eftersom det handlar om energi och kraft; en symbol för handling och rörelse.
De symboliserar livsglädje i alla dess former; passion, sexualitet, kreativitet, optimism, intuition, vilja, impulsivitet, kultur, att se mönster, anden, själen, det sjätte sinnet, lust, motivation, projekt, engagemang och den egna identiteten.
Med Stavarna hyllar vi glädjen till livet och förtroendet vi känner gentemot andra människor, men kan också stå för risktagande, otålighet, stress och utbrändhet.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.