Hem

Kung i Stavar Hovkort, Stav-sviten

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 580, v3 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
Denna text är importerad från /old/psi/tarot/stav_14.html
är Hovkort och Stav-sviten

En ledargestalt med stark karismatisk personlighet

Alias: kung av stavar

normal

Rider deck

Översatt av Jonas Liljegren

Den fysiska och känslomässiga natur som detta kort kännetecknar är mörk, eldig, smidig, upplivad, lidelsefull, ädel. Han håller upp en blomstrande stav och bär, som hans tre motsvarigheter i de återstående färgerna, vad som kallas upätthållarens hätta under hans krona. Han förknippas med lejonets symbol, vilken är utsmyckad på tronens ryggstöd.

Symboliserar: Mörk man, vänlig, landsbygsman, vanligtvis gift, ärlig, noggrann och plikttrogen.

Omvänd: God, men hård; sträng, ändå tolerant.


normal

Kung i Stavar

Kungen i Stavar är en karismatisk, livserfaren ledargestalt, som ibland kan bli lite för självupptagen.

Kungarna är fadersgestalten; den store Fadern som är mogen och maskulin. Han är handlingarnas man som strukturerar upp och drar riktlinjer, men samtidigt förmedlar trygghet och beskyddar sina medmänniskor. Han inger pondus, auktoritet och är respektingivande, samtidigt som han har stor erfarenhet och kunskap. Han utstrålar kontroll, styrka och självbehärskning över områdena associerade till sin svit. Att hålla på traditionerna är hans melodi, och eftersom han har en tendens att vara konservativ, kan det göra honom till en riktig bromskloss, och, i värsta fall, en tyrann.

Stavarna är förknippade med elementet eld eftersom det handlar om energi och kraft; en symbol för handling och rörelse.
De symboliserar livsglädje i alla dess former; passion, sexualitet, kreativitet, optimism, intuition, vilja, impulsivitet, kultur, att se mönster, anden, själen, det sjätte sinnet, lust, motivation, projekt, engagemang och den egna identiteten.
Med Stavarna hyllar vi glädjen till livet och förtroendet vi känner gentemot andra människor, men kan också stå för risktagande, otålighet, stress och utbrändhet.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.