Hem

Gudom Intelligent Agent, Ickefysisk livsform

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 9866, v7 - Status: normal.
Försteredaktör: Nattfursten
är en sorts Intelligent Agent , Ickefysisk livsform , Trobart och Upplevbart

En gudom kan vara könlös, maskulin eller feminin.

Alias: gudom och gudomar

Här listas de gudomar som finns i uppslagsverket

[ Hem - A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö ]

Sök bland 405 gudomar

normal

De vi kallar gudar är varelser som hålls vid liv och får sin makt av människors tro. En gud med många dyrkare får enorma krafter och hör till de mäktigaste varelserna som existerar, medan en gud utan dyrkare sakta tynar bort och till slut blir en vanlig människa, utan några minnen av sin gudomliga kraft, förutom i förvirrade drömmar.
De gudar som fortfarande lever är antingen sådana som står omnämnda i populära myter (Thor, Neptunus, Zeus, Tezcatlipoca) eller sådana som funnit en ny nisch; ett nytt behov att fylla i människors medvetanden. Många gudar har funnit nytt liv i kändisskapet, som artister, skådespelare, idrottsstjärnor eller programledare på TV. Problemet med dagens kändisliv är att man ska vara glad om man ens får sina ”15 minuter” av uppmärksamhet. Gamla kändisar glöms snabbt bort om de inte har gjort något spännande på sista tiden. Kändisgudar söker desperata efter att ständigt hamna i rampljuset. De ordnar vilda fester, trashar hotellrum, byter sexpartner och sexuell läggning till höger och vänster i en vild jakt på rubriker och uppmärksamhet. De är mycket medvetna om att deras stjärna snart kan dala och då sjunker de ohjälpligt tillbaka ner i en osäker tillvaro, där de ständigt balanserar på gränsen till utplåning.
De mäktigare gudarna, de som står omnämnda i legender och figurerar i filmer, böcker och serietidningar, har inte samma problem som de svagare gudarna. De är kanske inte så mäktiga som de en gång var, men de ligger långt ifrån glömskans mörker.
Det finns också många nya gudar som uppstått i TV-mediets spår. Döda kändisar tenderar att förvandlas till gudar ganska snart efter sin död. En av de mäktigaste varelserna man kan träffa på Jorden är Elvis, men han håller sig oftast i sin egen, otroligt smaklösa, hemdimension.

Jag har träffat Thor några gånger, vi har äventyrat tillsammans och varigt på fester bla. Loke är verklig jag har stridigt mot honom mest i självförsvar.

normal

Tror du på någon Gud?

19 april 2003 deltog 115 241 personer i LunarStorms WZUP-enkät där frågan Tror du på någon Gud? ställdes.

Ja: 37 % av männen, 38 % av kvinnorna.
Nej: 63 % av männen, 62 % av kvinnorna.