Hem

Livets 7 andliga lagar Bok

En praktisk vägledning om att uppfylla sina drömmar

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 155731, v2 - Status: normal.
är Bok
Publicerad år 1996
ISBN 91-87056-53-4
sidantal 95
Av Deepak Chopra
Publicerad av Norstedts förlag

I Livets sju andliga lagar får du tillgång till redskap som gör att du kan förändra ditt liv på ett livsbejakande sätt.

Alias: the seven spiritual laws of success

normal

Baksidan

Att nå framgång, välstånd, god hälsa och inre frid är något som alla önskar och drömmer om.

Det här är en bok som kommer att bli en kär vän hela livet, för den innehåller allt det du behöver veta för att dina drömmar ska kunna förverkligas. I Livets sju andliga lagar får du tillgång till redskap som gör att du kan förändra ditt liv på ett livsbejakande sätt.

En nyckel på vägen till lyckan är att ta till sig de sju enkla och kraftfulla principer som Deepak Chopra vaskat fram ur sin egen visdoms källa. De bygger på den vediska filosfin och handlar om att vara lyhörd för naturens egna lagar som styr hela skapelsen, lärra sig förstå sitt innersta sanna väsen och därmed kunna njuta fullt av varje ögonblick.

Livets sju andliga lagar är en praktiskt verktygslåda för tjugohundratalets andliga resenär. - Peter Guber, styrelseordförande i Sony Pictures.

Chopras bok är ett måste för alla som missade Profeten Kahlil Gibran. - The New York Times.

normal

Innehåll

9. Författarens tack
11. Inledning

Kapitel 1
15. Lagen om oändliga möjligheter

Kapitel 2
29. Lagen om att ge

Kapitel 3
39. Lagen om karma och orsak och verkan

Kapitel 4
49. Lagen om minsta ansträngningen

Kapitel 5
59. Lagen om avsikt och önskan

Kapitel 6
71. Lagen om oberoende

Kapitel 7
79. Lagen om dharma eller livets syfte

87. Sammanfattning och slutsats
93. Brev från författaren
95. Om författaren

normal

Tillämpning av lagarna

Denna text är utdrag ur boken. Efter varje kapitel stod en tillämpning till lagen i fråga. Dessa skrev jag ner i ordning. För att djupare förstå dig på dessa lagar råder jag dig till att läsa boken.

1. Lagen om oändliga möjligheter
Jag ska sätta mig i kontakt med fältet av oändliga möjligheter genom att ta mig tid varje dag att vara tyst, att bara Vara. Jag ska också sitta ensam i tyst meditation minst två gånger om dagen i ungefär trettio minuter på morgonen och trettio minuter på kvällen.

Jag ska ta mig tid varje dag att komma i kontakt med naturen och att tyst bevittna intelligensen i varje levande sak. Jag ska sitta tyst och se på en solnedgång, eller lyssna på havets vågor, eller en porlande bäck, eller bara helt enkelt känna en blommas doft. Lycklig i min egen tystnad och genom att bli ett med naturen kommer jag uppleva tidsåldrarnas pulserande livskraft, fältet av oändliga möjligheter och obegränsad kreativitet.

Jag ska tillämpa icke-dömande. Jag ska börja min dag med att säga: Idag ska jag inte döma något mer som sker, och under dagen skall jag påminna mig själv om att inte döma.

2. Lagen om att ge
Vart jag än går, och vem jag än möter, ska jag ge en gåva. Gåvan kan vara en komplimang, en blomma eller en bön. Idag ska jag ge någonting till varenda en jag kommer i kontakt med, så påbörjar jag processen att sätta glädje, rikedom och överflöd i omlopp i mitt och andras liv.

Idag ska jag tacksamt ta emot alla gåvor som livet har att erbjuda mig. Jag ska ta emot naturens gåvor. Solsken, fågelsång, vårregn eller vinterns första snö. Jag ska också vara öppen att ta emot från andra, vare sig det är i form av en materiell gåva, pengar en komplimang eller en bön.

Jag ska göra en överenskommelse att hålla rikedom cirkulerande i mitt liv genom att ge och ta emot livets värdefullaste gåvor: att bry sig om, tillgivenhet, uppskattning och kärlek. Varje gång jag möter någon ska jag tyst önska dem lycka, glädje och skratt.

3. Lagen om karma eller orsak och verkan
Idag ska jag bevittna de val jag gör i varje ögonblick. Genom att bara iaktta dessa val, gör jag mig medveten om dem och uppmärksammar hur jag väljer. Jag ska inom mig veta att det bästa sättet att förbereda mig för vad som helst i framtiden, är att vara helt medveten i nuet.

När jag gör ett val, ska jag ställa mig själv två frågor. Vilka är konsekvenserna av det val jag gör? och Kommer det här valet att ge framgång och glädje för mig och även för dem som påverkas av det här valet?

Jag kommer sedan att be mitt hjärta om vägledning, och låta mig hjälpas av hjärtats meddelande om välbehag och obehag. Om valet ger en känsla av välbehag, ska jag fortsätta hängivet. Om valet ger en känsla av obehag, ska jag göra en paus och för mitt inre föreställa mig konsekvenserna av min handling. Den här vägledningen kommer att mig möjligheten att göra spontant rätta val för mig själv och dem i min närhet.

4. Lagen om minsta ansträngningen
Jag ska tillämpa principen att acceptera. Idag ska jag acceptera människor, situationer, omständigheter och händelser så som de dyker upp. Jag kommer att veta att detta ögonblick är som det ska vara, eftersom hela universum är som det ska vara. Jag ska inte kämpa emot hela universum genom att kämpa emot detta ögonblick. Min acceptans är total och fullständig. Jag accepterar saker som de är just nu, inte som jag önskar att de vore.

När jag har accepterat saker som de är, ska jag ta ansvar för min situation och för allt det som sker, som jag ser som problem. Jag vet att ta ansvar betyder att inte klandra någon eller något för min situation (och det inkluderar mig själv). Jag vet också att varje problem är en förklädd möjlighet, och min öppenhet för möjligheter ger mig chansen att ta ögonblicket och omforma det till något som är bättre.

Idag ska mitt medvetande vara förankrat i försvarsfrihet. Jag ska släppa behovet att försvara min synpunkt. Jag ska inte känna något behov att övertyga eller övertala andra att acceptera min synpunkt. Jag ska hålla mig öppen för alla synpunkter och inte vara blint fastlåst vid någon av dem.

5. Lagen om avsikt och önskan
Jag ska göra en lista över alla mina önskningar. Jag ska bära den listan med mig vart jag än går. Jag ska titta på min lista innan jag går i tystnad och meditation. Jag ska titta på den innan jag går och lägger mig på kvällen. Jag ska titta på den när jag vaknar på morgonen.

Jag ska släppa fri denna lista över mina önskningar och överlämna den i naturens sköte, och lita på att när saker inte tycks gå min väg finns det en anledning, och att den kosmiska planen har avsikter för mig som är mycket större än jag kunnat tänka mig.

Jag ska påminna mig själv om att iaktta medvetande om ögonblicket just nu i allt jag gör. Jag ska vägra att låta hinder förbruka och skingra min uppmärksamhets kraft från nuet. Jag ska acceptera det nuvarande som det är, och manifestera framtiden genom mina djupaste och länge närda avsikter och önskningar.

6. Lagen om oberoende
Idag ska jag ägna mig åt oberoende. Jag ska ge mig själv och min omgivning friheten att vara som de är. Jag ska inte principfast hävda min uppfattning om hur saker borde vara. Jag ska inte tvinga fram lösningar på problem och därigenom skapa nya problem. Jag ska delta i allting med ett oberoende sinne.

Idag ska jag räkna med osäkerheten som en väsentlig del i mina upplevelser. I min vilja att acceptera ovissheten kommer lösningar spontant att växa fram ur problem, ur förvirring, oordning och kaos. Ju mer ovissa saker tycks vara, desto mer säker kommer jag känna mig, eftersom ovissheten är min väg till frihet. Genom ovisshetens visdom kommer jag att finna min säkerhet.

Jag ska ta steget in i fältet för alla möjligheter och se fram emot den spänning som kan komma, när jag håller mig öppen för ett oändligt antal valmöjligheter. När jag tar steget in i fältet för alla möjligheter, kommer jag att uppleva allt det roliga, äventyret, magin och mystiken i livet.

7. Lagen om dharma eller livets syfte
Idag ska jag ge kärleksfull näring till den blivande gud eller gudinna som ligger djupt inne i min själ. Jag ska ge uppmärksamhet till den ande inom mig som ger liv åt både min kropp och mitt sinne. Jag ska uppväcka denna stillhet i mitt eget hjärta. Jag ska inom mig bära medvetandet om det tidlösa, eviga Varandet i mitt i upplevelsen av det tidsbundna.

Jag ska göra en lista på mina unika talanger. Sedan ska jag göra en lista på alla saker jag älskar att göra när jag uttrycker mina talanger. När jag uttrycker mina unika talanger och använder dem i mänsklighetens tjänst, förlorar jag begrepp om tiden och skapar överflöd i mitt, såväl som andras liv.

Jag ska fråga mig själv dagligen: Hur kan jag tjäna andra? och, Hur kan jag hjälpa till? Svaren på dessa frågor ger mig möjlighet att hjälpa och tjäna mina medmänniskor med kärlek.