Hem

Chattlogg om Döden Chattlogg

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 576382, v2 - Status: normal.
är Chattlogg
Behandlar Tarot trumf 13: Döden

Chattlogg om tarotkortet 13 Döden 2004-11-30

Alias: chattlogg om döden

normal

Döden

<Mithera> DÖDEN
<Mithera> enligt http://hem.fyristorg.com/phdesign/allroundspirit/:
<Mithera> En förändring, du har lämnat något bakom dig. Kortet är för det mesta positivt. Om du drar detta kort ställ dig frågan; Hur vågar jag släppa taget från saker som jag är klar med? T ex städa garderoben, rensa på alla plan både materiellt och känslomässigt, vänner och bekanta etc. Detta kort kommer ofta upp i relationer och arbete. Kortet står för förändring, nya äventyr och att man lämnat något bakom sig som man inte längre behöver. Det handlar om att släppa gamla mönster och blockeringar för att kunna ta in nya saker.
<Mithera> Enligt Ylva Vipstar:
<Mithera> Det här kortet visar på förändringar, att man lämnar något invant och tryggt, ger sig ut på nya äventyr utan att bära med sig gamla saker/bekymmer/ mönster. Ett kort med ett namn som man kanske känner lite oro eller rent av skräck för, men det kan vara viktigt att se vad död egentligen är:när man vuxit ur sin gamla roll/kostym/kropp. Det handlar om att lämna något bakom sig, något som inte längre gagnar en, och är på det sättet ett bra kort, visst kan det betyda fysiskt död, men på det sätt jag lär dig Tarotkortens symboler så behöver du många ”dåligt” aspekterade kort runt om för att det ska vara död, och den dagen undrar du inte, då vet du. Kortet visar också att man kan släppa gamla mönster och blockeringar för att gå vidare i lättnad, men kortet har en kraft med sig som visar att det kan vara arbetsamt att släppa, man kommer inte undan, utan det som inte behövs måste försvinna. När du får det här kortet se efter vad det är du måste släppa istället för att ropa ”död” på en gång.
<anchorite> Mithera när kan kortet verkligen betyda fysisk död?
<Mithera> anchorite ingen aning...
<Suzon> Aldrig men det beror på vem som tolkar...
<Mithera> Suzon ja, det måste vara väldigt sällan om änns någonsin det kan betyda fysik död
<Suzon> Mithera: död är ett begrepp...
<jonas> anchorite: jag har inte så mycket att säga om zen. Men jag kan omformulera det: Den hängde mannen har accepterat livets begränsningar, för han vet att det bara är en illusion. Genom sit högre medvetenade har han frid och lycka.
<anchorite> Mithera vad för kort betyder så fysisk död?
<Suzon> Mithera: eller illusion som även vårt verkliga liv är.
<anchorite> jonas ok.. fler böcker :)
<anchorite> jag kan säga hur jag oftast tolkar Döden samt när kortet tenderar att komma upp
<Mithera> anchorite igen aning.. det måste ju vara döden i så fall eller?
<Mithera> anchorite men hur ofta dör nån? o hur ofta spår man i tarot?
<jonas> Här är en övning från en annan bok; Tarot av Tad Mann: Du känner dig fångad av begränsningarna hos din egen medvetna bild av universum och du önskar få röra dig bortom dessa inskräningar. ...
<anchorite> Det betyder att man är på väg att lämna saker och ting bakom sig, min upplevelse är att det inte sker utan smärta
<anchorite> Mithera låt oss säga att man får upp 10 svärd, Döden, 4 svärd - det ser inget vidare bra ut
<Suzon> anchorite: tror du verkligen att det är meningen attde skall säga till oss när död väntas? Hur ska man då klara av att leva eftersom det är det vi ska göra här. Det är här vi är fär att öva?
<anchorite> Mithera jag skulle bli lite skrämd för egen del, skulle jag ha spått nån annan med denna kombination skulle jag rekommendera personen att ta hand om sin hälsa
<anchorite> Suzon ja jag tror att det är meningen
<anchorite> jonas ja :) dom är så otåliga här
<Suzon> anchorite: inte i den meningen däremot en varning
<Mithera> anchorite jag med :)
<anchorite> Mithera jag tror de vet allt
<mike77> anchorite allt är inte förutbestämt
<anchorite> mike77 så det har du koll på? :)
<anchorite> mike77 ok då, en kraftfull varning
<Suzon> anchorite: jag tror inte de vet att för då skulle inte den fria viljan existera...
<mike77> anchorite om någon vet att han ska dö kan han göra allt för att undvika att det verkligen händer
<jonas> Trumf 13. döden, stig 24, mellan netsach och tipareth.
<Mithera> Korp_Moa hur tolkar du döden?
<jonas> Netsach är instinkt/passion och tipareth är balans/harmoni
<Korp_Moa> Något dör för att nått nytt skall komma, ingen jätte omvälvande förändrin
<Suzon> <Suzon> Ni har alla möjligheter att förändra era liv, de följer er vilja och hjälper, men det är hjärtats vilja de går efter. Därför är tydlighet ett måste.
<jonas> Genom att transformera sin ytliga kroppsliga vilja till en sann självmedveten vilja, har man tagit sig från netsach till tipareth
<jonas> Det är den stig som symboliseras av döden
<jonas> Och det är en stig som går över dödens flod. Från den lägre triaden till den mellersta. Från din psykologiska innre värld, till ditt högre jag.
<jonas> Hmm... Inte dödens flod. ... Skulle säga själens svarta natt. ... Vägen brukar akompanjeras med en massa rädslor och ångest.
<jonas> Astrologiskt är döden kopplat till skorpionen
<jonas> Och däri kan ytterligare betydelse hämtas.
<Korp_Moa> fast du får döden låta som ett väldigt jobbogt kort. Jag vet inte om jag skulle se det så
<jonas> Citat från paranormal.se: Skorpionens energi brukas till förändring, en intensiv kraft, som bryter ner för att ge möjlighet till att bygga upp något helt nytt.
<jonas> Korp_Moa: intensiteten i vilket kort det än gäller är väl beroende på vilka konflikter som finns och i vilken grad som personen motarbetar processen eller följer med.
<Korp_Moa> okej
<jonas> Resan genom själens svarta natt syftar på din andliga utveckling. Döden relaterad till din själs utveckling. Inte till något specifikt litet problem.
<Korp_Moa> fast om man ställer en fråga om ett specifikt problem. Så måste då inte kortet handla just om det problemet?
<jonas> ja det såklart :)
<anchorite> Korp_Moa ofta handlar det om att sopa rent från gammalt för att bana väg för nytt, jag kan inte se att sånt sker utan smärta (naturligtvis i olika grader)
<Korp_Moa> ja och jag ser nog inte döden som det jobbigaste kortet i det läget