Hem

Granat Ädelsten, Kristall, Silikat

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 82907, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Lacargia
är en sorts Ädelsten , Kristall , Silikat och Upplevbart

Den stimulerar vår livskraft och sexualitet. Granaten ger oss kontakt med den gudomliga urkraften inom varje människa

Alias: demantoid, garnet, granat, granater, pyrop, pyrope, topazolit, uvarovit och uvavorit

normal

Granat anses öka kroppslig styrka, uthållighet och energi
Ha med dig den vid t.ex. bergsklättring eller nattliga studier
Den används som skyddssten- särkilt mot tjuvar. Granat stärker auraan och skapar en sköld av positiva vibrationer,
som stöter bort negativa energier. Den hjälper fram kundalinikraften och kallas den heliga stenen.
Den ökar kreativiteten, den sexuella aptiten och fertiliteten
Granat hjälper mot hudproblem- speciellt inflammationer- mot reumatism samt reglerar hjärtat och blodet.
Vänner, som ska skiljas, kan byta granater för att få träffas igen. Röd granat är för baschakrat, andra chakrat och hjärtchakrat.
Grön granat är för hjärtchakrat.

normal

Kallas även för passionssten. Den stimulerar din sexualitet, ger dig mod att följa dina lustar och attraherar lidelsefull kärlek. Granaten balanserar dina inre Yin&Yang energier och för dig närmare Moder Jord och urkraften. Den ökar din mediala känslighet och är dessutom lämplig att använda för den som önskar locka till sig själsfränder. Om du lägger den under huvudkudden avvärjer den alla mardrömmar och onda andar under natten. Om ett lejon ingraveras i stenen drar den till sig framgång och god hälsa. Skyddar även under resor av alla de slag.

normal

Dom olika granatsorterna

Granat kan ha många färger. Ordet granat kommer från latinskans granum, vilket betyder kärna. Den granat som vi oftast tänker på när vi hör namnet granat är blodröd eller mörkare röd. Granatstenar med denna färg heter Almandin. Stenar av almandin som är cabochonslipade kallas karbunklar. Almdinen kan lätt förväxlas med en annan granatsort nämligen Pyropen som ska vara röd med dragning åt brun ända till svart (alltså inte lika mörkt röd som almandinen). Namnet Pyrop kommer från grekiskans pyr (eld) och opsis (utseende) som blir ”eldliknande”. Denna sten var populär som modesten på 1700- och 1800-talen.
Sen har vi Spessartin som har en färg från orange till rödbrun. Namnet spessartin kommer från dess fyndort i Spessart, Tyskland (numera kan man hitta den i flera orter). Spessartinen kan förväxlas med Hessonit som är en brunorange variant av Grossular. Grossular är grön, kopparbrun och gulaktig, med flera undervarianter som Andradit, leukogranat (färglös - vit) m.m. Namnet Grossular kommer från nylatinska grossularia som betyder krusbär.
Sen har vi en sällsynt smaragdgrön variant av granat som heter Uvarovit.
Sen finns det granater med namn som kan anses lite mindre korrekta då dom kommer från firmor som vill sälja sin egen variant av en existerande granatsort. Dessa namn finns dock ute i handeln och verkar ha blivit relativt accepterade. Ett exempel på en sådan sten är Tsavoriten som är en grön grossular som kommer från Tsavo i Kenya.
Övriga former av granat Melanit – ogenomskinlig till svart, Topazolit – citrongul, Hydrogrossular – ogenomskinlig grönaktig, Rodolit – rosenröd variant av pyrop.

Granaten har en Mohs som varierar (beroende på vilken sorts granat det är) från 6,5 till 7,5.

normal

Granatens magiska gåva till Dig

Ökar Din kroppsliga styrka, uthållighet och den energiska kreativiteten.
Stärker auran och skapar positiva vibrationer som ett skydd mot negativa energier, och den sägs även skydda mot tjuvar.
Stimulerar den sexuella aptiten, livskraften och fruktbarheten.
Hjälper Dig att komma närmare Moder Jord och Din urkraft, som skänker Dig lust, styrka och mod att uttrycka Din fullkomlighet.
Ingår i besvärjelsen Urkraft.
Motverkar reumatism och hudproblem, speciellt inflammationer.
Reglerar hjärtat och blodet.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.