Hem

Ljusarbetare

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 161266, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Melle
är Trobart

Alla som arbetar för att höja Jordens och mänsklighetens andliga medvetande och sprider ljuset.

Alias: ljusarbetare

normal

Ett ord som kanske ofta dyker upp för både dig och mig som arbetar med det paranormala är just ordet Ljusarbetare. Är det dock någon som egentligen stannar upp en stund och funderar över innebörden av det hela, och om vi kanske är Ljusarbetare själva, antagligen så har du precis som jag många gånger bara låtit det passera förbi.

Om man tittar på ordet för sig själv utan att gå in djupare i det så betyder det helt enkelt Någon som arbetar med ljuset.

Att arbeta med ljuset innebär att man arbetar med styrka av Gudsljus. Många gånger kommer olika makter försöka locka bort ljusarbetaren från ljuset och in i mörkret. Det gäller dock att ha en sådan inre styrka att man kan motstå dessa frestelser. Istället omger man sig alltid med gudsljus och använder bland annat olika slags böner för att skydda sig mot ondskan, men oftast används förmågorna till att hjälpa andra människor på olika sätt.

Alla ljusarbetare tillber och tror på Gud på sitt eget sätt, likaså arbetar alla på olika sätt.
Dock arbetar och tror alla ljusarbetare efter fem olika huvudområden, eller regler, dessa skiljer sig aldrig.

1. Livet är evigt, våran fysiska kropp är bara en kapsel. Oavsett vad som än händer så kan vi alltid med hjälp av våran själ färdas tillbaka till jorden om vi behövs där.
2. Allt liv som existerar på jorden och i universum är länkat med varandra och Gud. Allting en individ gör påverkar helheten på något sätt, antingen ont eller gott.
3. Kärleken till dig själv, andra och gud är universums starkaste kraft.
4. Universum styrs av universella lagar.
5. Genom att använda Gudsljus och den goda kraften påverkas helheten gott och man skapar ett bättre universum för allting som finns i det.

Förutom dessa fem regler så finns det vissa ordspråk som alla ljusarbetare tänker på och arbetar efter trots att dessa inte är några direkta regler på samma sätt.

Dina sinnen är det allra viktigaste som finns, för det är det som kommer att ge dig möjligheter att göra olika slags val och forma din egen framtid. Varje dag, varje sekund så kommer vi att ges olika möjligheter att göra godhet, att arbeta i Gudsljus och att forma våra egna tankar.
Genom att använda våra sinnen kommer vi att kunna lyssna till dem, och till våra hjärtan och följa olika råd som dessa ger oss. Många gånger kommer vi alla att säga ”Jag visste att det var så, varför lyssnade jag inte på mina sinnen och mitt hjärta?” Det handlar om att ha disciplin på sina sinnen och ta tillvara på dem.

Varje dag kommer vi att mötas av utmaningar, vi måste hela tiden se det positiva i det negativa men även hjälpa andra att göra likaså. Vi måste hjälpa människor som har det svårt och hjälpa dom att sluta tänka på det mörka och istället på det ljusa. Att förmå dem att blicka framåt istället för bakåt. Det är ingenting vi kan lära oss av våra skolor, eller av våra religioner. Det är någonting som kommer när vi lär oss att lyssna på våra hjärtan.

Ingenting händer över en natt, allting kommer att ta tid. Vi måste lära oss tålamod, men även uthållighet i livet. Vi måste hela tiden kämpa mot våran egen otålighet och ta det lugnt. Hur lite tid det än verkar finnas så finns det alltid oändligt med tid. Ingen kommer att hinna med allting i ett liv, dock kommer vi hinna mycket i nästa liv också.

Vi ska inte döma andra människor för att dom valt en annan tro.
Alla människor har rätt att tro på det sätt dom vill. För även om den mörka sidan lockar dom på kort sikt så kommer dom sakta med säkert hitta tillbaka till Guds kärlek och sig själva.

Vi alla är här för att lära oss. Alla måste följa sin egen väg och forma våra egna personer. Ingen kan gå någon annans väg, även om den är enklare, för den personen kommer inte få en inre frid förens han eller hon hittar tillbaka till sin egen väg.

Att arbeta i ljuset kräver mod, man får aldrig frukta det man ställs inför. När man arbetar i ljuset så får man inte ens frukta döden. Så länge du inte fruktar så kommer du att övervinna allting.

På din väg i livet så kommer du att möta många som säger till dig att det du håller på med inte existerar, de kommer att försöka få dig att tappa ditt mod. Ge aldrig upp, du vet bättre än dom.
Du får aldrig tveka på dig själv eller din kärlek till Gud ty då kommer du att falla. Du kommer alltid att vara omgiven av Gudsljus och kärlek.

Du ska alltid villkorslöst hjälpa människor som behöver din hjälp. Alltid ska du hjälpa dom i nöd utan att tveka på dig själv. Om du bara gör saker för din egen skull så kommer du aldrig att bli lycklig och du kommer sakta att förlora kärleken till dig själv.