Hem

Aktivering av tredje ögat Meditation

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 405649, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: cosmos
är en sorts Meditation

En övning som beskriver hur man aktiverar det sjätte chakrat, även kallat för "det tredje ögat".

Alias: aktivering av tredje ögat

normal

Det första uppvaknandet

Om du vill utföra följande övningar, så läs först igenom allting. Det är viktigt att du förstår vad du ska göra och därför bör du följa instruktionerna noggrant eftersom detta är en mycket avancerad övning.

Det tredje ögat är direkt relaterat till det sjätte chakrat, det psykiska chakrat, som är placerat i mitten av pannan mellan ögonbrynen och associeras ofta med tallskottskörteln. Tallskottskörtelns sekundära funktioner (det tredje ögat) ligger ofta slumrande i de flesta människor. En fransk filosof, Rene Descartes, ansåg att tallskottskörteln var själens plats, eftersom det är där som kroppen och sinnet möts.
I den genomsnittliga människan är dessa funktioner i tallskottskörteln förtvinade och latenta. Det är att väcka liv i dessa som följande övning går ut på. Läs igenom hela texten mycket noggrant, övningarna som finns beskrivna är mycket avancerade och kan orsaka problem om dom inte utförs på ett korrekt sätt.
Det tredje ögat är ungefär lika stor som en vindruva när det är aktiverat, men mer som ett russin hos dom flesta människor där det förblir latent.

Att öppna pannchakrat4¤

Detta är gjort med en särskild ton och takt. Du behöver bara genomföra den här övningen i tre dagar, efter detta är resultatet permanent. Mantrat som man använder sig av är ”Thoh” och uttalas ”TOE” (engelskt uttal). Detta måste ske med den korrekta vibrationen – inte lågt, inte högt, utan mittemellan, som en kvinnlig stämma i lågt läge. Du kommer att känna när du hittat den rätt tonen.

1. Sitt rak i ryggen.
2. Andas in genom näsan och håll andan så länge det är bekvämt, öppna käkarna så det bildas ett litet utrymme mellan dina över- och undertänder. Placera tungspetsen mellan dina tänder som nu är lätt särade.
3. Tryck lätt med tänderna mot tungan, som när man säger ”th” i engelskans ”the”. När din tunga är i den här positionen, andas ut långsamt genom munnen medan du säger ”T-H-H-O-H-H” i en lång utandning (säg ordet en gång för varje utandning). Din tunga kommer att vibrera mellan dina tänder. Du bör känna hur luften rör sig förbi din tunga och dina tänder. Om den här tekniken är rätt utförd, kommer du att känna ett tryck eller en förnimmelse i dina käkar och kinder. Tonen kommer också att vibrera i ditt tredje öga. Det kan ta några sekunder att anpassa sig efter detta, men oroa dig inte, utan fortsätt med det du gör.
4. Gör det är beskrivet ovan fem gånger i följd.
5. Det är väldigt viktigt att övningen görs tre dagar i följd, med 24 timmars mellanrum. Då genomförs det rätt.

Vad du kan förvänta dig

1. En av dom första upplevelserna är en huvudvärk eller ett tryck i pannans centrum. Den här förnimmelsen kan också kännas som om den kommer från insidan, vanligtvis en tum eller mer under pannans ytskick. Detta är ett positivt tecken som visar på att ditt tredje öga vaknar och börjar fungera på ett naturligt sätt. Vissa människor kan uppleva migrän i flera timmar. Hur stora konsekvenserna blir, beror på hur förtvinad din tallskottskörtel var sen förut.

2. Efter den förekommande huvudvärken eller trycket i pannan, kan det hända att du vaknar upp en morgon med en bultande eller kittlande känsla i pannan; det kan kännas som gåshud. Känslan kan bli så intensiv att det känns som om något är där. Känslan av pulserande eller dunkande kommer att fortsätta under dagen. Detta är den slutgiltiga psykologiska händelsen du kommer att uppleva efter att ha öppnat ditt tredje öga. Det tyder på att ditt tredje öga har vaknat, fungerande och levande.

Psykiska effekter

Snabbare och lättare att lära sig saker och att hålla kvar informationen. Intuitionsförmågan ökar, liksom kreativiteten. Psykiska gåvor kommer att utvecklas och bli avsevärt starkare och mer intensiva. Förmågan att se människors auror och clairaudience (astral hörsel) kommer att öppna sig. Det här är en väldigt kraftfull övning och som med alla kraftfulla övningar kommer din kropp att känna obehag till en början medan den anpassar sig till det nya.

Källa: http://www.geocities.com/darkistrein666/awaken01.html

normal

Ama Deus shamansk healing arbetar med att aktivera det tredje ögat genom att man:

Tar in ljus genom åttonde chakrat och kronchakrat till hjärtat. Sedan använder man sig av en teknik med hjälp av symboler för att aktivera healing energi med hjälp av det tredje ögat.

Så här kan du göra:

Blunda,
Andas in genom kronchakrat och tänk ljus,
Andas ut genom hjärtat och tänk kärlek,
upprepa flera gånger tills du har ett jämt och behagligt flöde.
Tänk dig sedan att du öppnar ditt tredje öga och ser genom det.

Du kan när du vill avbryta ditt seende genom att åter fokusera på andningen.

Tekniken aktiverar och öppnar tredje ögat.