Hem

Bachs blomsterterapi Bok

Teori & praktik

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 404691, v2 - Status: normal.
är Bok
Behandlar Dr. Bachs blomsterdroppar och Blomsterterapi
ISBN 951-95238-9-8
Av Mechthild Scheffer

Ett praktiskt och allomfattande grundverk om doktor Edward Bachs blomsterterapi.

Alias: bachs blomsterterapi

normal

Baksidan

Ett praktiskt och allomfattande grundverk om doktor Edward Bachs blomsterterapi. Teori och praktik samlad i en inspirerande och lätt överskådlig form. Passar alla som vill fördjupa sig i hans genialt enkla, naturliga och helt ofarliga healingsystem.

Doktor Edward Bach upptäckte i England för över 60 år sedan att blomsteressenser har en starkt läkande effekt.
Han stora kärlek till naturen hjälpte honom att hitta nya metoder att bota sina patienter.

Han framställde essenser från blommor, buskar och träd i sin omgivning. Dr Bach kom att definiera ordet hälsa som den fullständiga harmonin mellan kropp, själ och ande.

Sjukdom, menade han, är ett resultat av bristande harmoni mellan dessa tre. Med hjälp av sina blomessenser försökte han återskapa harmoni i sina patienter, genom att neutralisera och på så sätt ta bort negativa sinnesstämningar och energiblockeringar.

Mechthild Sheffer är naturterapeut och författarinna till ett flertal blomsterterapi-böcker. Hon har framgångsrikt fortsatt Dr Bachs arbete och har lång erfarenhet som terapeut på sin egen mottagning.

I denna bok beskriver hon ingående de 38 blomstermedlen ur andlig och psykologisk synvinkel. Varje växt har fått sitt eget kapitel. Boken är praktiskt upplagd och förklarar allt från Dr Bachs filosofi, historik, tillverkning, diagnostisering, egna praktikfall, blomstermedlen till barn och gravida kvinnor,husdjur, krukväxter och mycket annat. Den jämförande symtomlistan i slutet av varje kapitel underlättar valet av de rätta blomsterdropparna.

Mechthild Scheffer är sedan 1981 den officiella representanten för Bach-center i Tyskland och ansvarig för utbildningen i de tyskspråkiga länderna. Det internationella intresset för Dr Bachs blomsterdroppar har varit så stort att denna bok har blivit översatt till 15 språk.