Hem

ESP i dröm Dröm, Psi under ASC, ESP

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 919, v13 - Status: normal.
Försteredaktör: fredrik
Denna text är importerad från /old/psi/droem/esp.html
är Praktiserbart , Dröm , Psi under ASC , Trobart , Upplevbart och ESP

Förutsägelser, sanndrömmar, på annat sätt ickefysiskt uppfattad information som framträder i drömmar.

Alias: esp i dröm, esp i drömmar, klärvoajanta drömmar, prekognitiva drömmar, sanndröm och spå dina drömmar

normal

....Hjälpte min pappa från att köra i diket.....

Brukar få sanndrömmar lite då och då.. och ja den här gången så fick jag det också.. det var så här :

1. först såg jag ljus skimmra förbi... nu efter har jag kommit på att det var gatlycktor eller bil-ljus.. (från bilarnas lampor)

2. sedan hörde jag lixom som grus som rammla eller åkte fram och till baka eller nått sånnt.. svårt att förklara.. det rassla en massa i alla fall.

3. men sen kom det som jag kommer ihåg mest av allt.. jag såg min pappa som utifrån hanns funster.. (svårt att förklara) såg lixom in i förarhytten.. så jag såg att pappa lixom rammla eller.. a som om han sommna.. sen försvann allt.. både bildern och ljudet.. det gick så fort allting.. jag visste ju att jag var vaken.. men det känndes i alla fall som om jag drömmde..

4. men i alla fall kunnde jag inte glömma det där ljudet.. av grus eller sand eller nått.. så jag ringde pappa för att prata med honom.. försäkra mig att han var okej lixom..

och då sa han att han precis höll på att köra i diket eftersom han sommnat vid ratten.. och jag hade inte ens frågar honnom om det. han bara sa det. Så det tycker jag var himmla läskigt kan jag säga!!
Men nu efteråt så är jag glad att jag fick den i alla fall =)

Det här var den mest tydliga drömm jag någonsin hafft kan jag säga..
har också drömmt som när min fågel dog att jag såg hennes vinge flaxa förbi (hon satt i bur och den var stängd) hörde också henne kvittra.. dagen efter var hon död.

om ni inte tror på mig nu - synnd för er då. jag vet vad jag drömmde och jag vet vad som hennde. jag kan bara säga att det är sannt det jag skrivit och om ni inte tror mig - tro mig inte då.

kram på er alla / nikita

normal

Drömmar är sedan länge det mest intressanta FMT't för parapsykologer. Anda sedan Bibelns dagar har historier och berättelser om vad man drömt nedtecknats och senare slagit in. De har ansetts ha en övernaturlig betydelse. Louisa Rhine, som specialiserade sig på spontana upplevelser samlade under många år på rapporter om dem och fann 1962 [5] att 65% av spontana psykiska upplevelser ägde rum i drömtillståndet och att drömupplevelserna tenderade att ge en mer komplett beskrivning av mål-händelsen än vad upplevelser i vaket tillstand kan ge. Dessutom började psykoterapeuter rapportera fall, där deras patienter hade drömmar om terapeutens liv, drömmar som hade samband med terapin på ett dynamiskt meningsfullt sätt.

I början pa 50-talet upptäckte man att ögonen rör sig snabbare när man drömmer. Detta ledde till att man utveckladeen mätteknik byggd på denna ögonrörelse (man väcker försökspersonen när denne har REM-sömn - rapid-eye-movement - och spelar omedelbart in försökspersonens berättelse av sin dröm på band). Med denna mätteknik påbörjades forskning av Montague Ullman och Stanley Krippner vid Maimonides Medical Center i New York.


normal

Citerat ur Hemmets Journal 2 aug. 1993

Många människor avfärdar sanndrömmar som en slump, tillfälligheter. Men när en sovande svärdotter och en stor nyhetsbyrå begår samma misstag under samma natt -kan det då kallas tillfälligheter?

En natt drömde jag att min svärfar dött. Ingen verkade ledsen. Min svärmor höll rent av på att ställa till med fest. Jag var säker på att han var död och kunde inte förstå varför ingen verkade bry sig om det.

På morgonen kände jag mig orolig när jag vaknade och krävde att min man skulle ringa till sin familj som bodde i en annan del av USA. Han vägrade och sa att det var fånigt.

Samma kväll ringde min far eftersom han var rädd att vi skulle tro att han dött. Min make bleknade. Hans far förklarade att nyhetsbyrån UPI hade skickat ut beskedet om hans död över hela landet.

Det felaktiga meddelandet hade faktiskt stått att läsa i New York Times. Min svärfar var orolig för att vi skulle ha hört talas om det. Min make blev så förskräckt att han inte ens berättade för sin far om drömmen. Förklaringen till felet var att min svärfar som är en berömd läkare, hade samma namn som en annan läkare som verkligen hade dött. Nyhetsbyraån hade gjort ett misstag

Lejon med pistoler- det var faktiskt sant

Doktor Ryback är van vid att hjälpa människor att tolka de symboler som våra drömmar innehåller. Men ibland kan en sanndröm faktiskt vara en sanndröm, som i detta originella fall.

En konstnärinna drömde att hon befann sig i en särpräglad men obekant tvåvåningsbyggnad med sju andra personer. Byggnaden var omringad av lejon med pistoler och hon var mycket rädd. En åttonde person kom och skrämde bort lejonen.

Lejon med pistoler är alltför absurt för att vara verklighet, men hon berättade i alla fall den märkliga drömmen för sin man som var psykolog.

Några dagar senare gick konstnärinnan och hennes man till ett seminarium för ett byggprojekt i Seattle,

Mannen kände genast igen byggnaden från hennes dröm och utan att tala om det för henne berättade han om drömmen för en sociolog som också var där.

När arbetet var nästan färdigt flera timmar senare kom sociologen in till mannen. Han ville veta om någon i drömmen blivit skadad.

Det visade sig att under mötet hade ett av traktens pojkgäng omringat huset med dragna pistoler för att framföra sina protester i någon politisk fråga.

Konstnärinnan tittade ut genom fönstret och där ute såg hon flera pojkar med vita t-shirts där gängets namn stod med stora bokstäver. Lejonen!

Alla blev lättade över att få veta att ingen skadats i hennes dröm men de sju personerna släckte lamporna och höll sig borta från fönstren i orolig väntan.

De ringde inte till polisen eftersom de var rädda att det skulle leda till en uppgörelse med vapen. Efter ett tag kom sociologens hustru- den åttonde personen - dit, såg vad som pågick och ringde helt lugnt till polisen som tog hand om den hotfulla situationen utan våld"

"Jag räddade livet på min son!"

Om tiden kan gå både framåt och bakåt i våra sinnen, är då framtiden redan skriven? I så fall undrar man var och av vem?

Men har inte människan en fri vilja? De som drömt sanndrömmar flera gånger vet att man faktiskt kan ändra på händelseförloppet. De tar drömmen som ett varnande förebud. Ella t.ex drömde om en olycka som hon anser att hon förändrade genom sitt handlande.

Hon drömde att hon tältade med sin familj i närheten av en flod, som de ofta gjorde. Hon drömde att hon gick ner till floden för att tvätta kläder tilllsammans med sin fyraårige son.

Vid stranden upptäckte hon att att hon glömt tvålen och gick tillbaks för att hämta den. På vägen såg hon i ögonvrån hur sonen kastade en sten i floden. Hon kom tillbaks precis lagom för att se honom tappa balansen och falla i vattnet.

Han drogs med av floden innan hon kunde nå honom och drunknade. Ella vaknade alldeles förtvivlad.

På nästa utflykt gick Ella och hennes lilla son ner till floden för att tvätta som vanligt. Hon upptäckte att hon glömt tvålen.

När hon vänder sig om för att gå och hämta den såg hon samtidigt i ögonvrån den välbekanta kaströrelsen när sonen slängde en sten i vattnet.

I stället för att fortsätta efter tvålen vände hon genast tillbaks och sträckte sig efer sonen som stod och vacklade efter kastet. Hon fick tag i honom precis innan han föll och kramade honom länge.


normal

Det finns metoder man kan göra om man vill komma ihåg varenda dröm man drömmer på kvällarna (det blir rätt mycket i huvudet) och dagarna. När vi drömmer saker och sedan vaknar ska man snabbt tänka igenom drömmen direkt. Gör man det senare på dagen kan hjärnan lägga sig i och ändra lite på den. Ibland om man drömmer om en skola så kan det betyda framtida lycka, så dröm på om skolor ni. Men dröm inte om krigare och sådant det betyder otur i livet. Det finns en massa saker som betyder något och jag kommer att senare ha en lista över många ord som kommer stå här så världen kan läsa om deras betydelser.

normal

Prekognitiva drömmar (sådana som förutsäger framtiden) inträffar vanligtvis mellan klockan 03 och 07 när matsmältningsprocessen är avslutad och man vilar både till kropp och själ.