Hem

Ouijabrädesskildringar från anonyma Skildring

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 467, v1 - Status: normal.
Försteredaktör: kickibj
Denna text är importerad från /old/psi/ouijabraede/skildring/anonyma.html
är Skildring

Alias: ouijabrädesskildringar från anonyma

normal

Datum: 09/27/98 13:47

Jag och mina kompisar satt och spelade spel igår kväll, när vi tröttnade på det så kom några av oss (vi var 6) på att vi kunde köra anden i glaset.

Vi ritade upp alfabetet, ja,nej och ! ? . Vi hade även en cirkel med en punkt i, därifrån startade vi med glaset och där slutade medddelandet Först så var jag ganska skeptisk eftersom inget hände, men plötsligt började glaset röra sig.

Vi fick fram alla möjliga svar, det som övertygade mig mest var dock när vi hade skrivit ner talet 9 (anden bytte inte bokstav förrens vi antecknat vad han gett)....en av oss sade 9 då den som skrev hade svårt att se vad det var.....glaset for då genast till NEJ och återvände till 9:an....som visade sig vara en uppochnervänd 6:a....vi markerade sedan 9:an och 6:an så vi kunde skilja dom åt....


normal

Jorunn

Jorunn (Jorizz@online.no) berättar (2000-03-25)

Jeg er ei jente fra Norge, og jeg har en historie å fortelle om spiritisme. Jeg og noen venner, vi var vel 5 stykker, skrev alfabetet, ja og nei på et stort ark, snudde et glass opp-ned og spurte om vi hadde kontakt med bestefaren til en av oss. Joda, det fikk vi. Vi snakka lenge med ham, personlige ting som ingen visste noe særlig om. Unntatt henne hvis bestefar vi snakket med. Plutselig begynte glasset og virre rundt, og skrev usammenhengende bokstaver som ikke ble til noen ord, liksom. Så spurte vi hva det var, og da ville han ikke svare. Så spurte vi om igjen og om igjen hva det var, og til slutt skrev han: Gud er med dere.

Ingen av oss tror noe særlig på Gud, men nå er vi ikke så sikre lenger. Vi spurte også om han kunne gi oss et tegn på at han virkelig var der. Da holdt han barnebarnet sitt på skulderen resten av seansen, og enda lenger.

Jeg har også påkalt ei venninne av meg som tok sitt eget liv. Men da brukte jeg gullring, hårstrå og glass. Det går ut på at ringen skal svinge fram og tilbake etter hårstrået, og slå mot glasset x-antall ganger.


normal

Maria

Maria (mia_77@hotmail.com) berättar (1999-04-27):

Känner för att dela med mig av en otäck upplevelse jag hade den första och absolut sista gång jag gjorde anden i glaset: Vi gjorde en bräda på baksidan av ett skrivbordsunderlägg, släckte alla lampor och hade bara några stearinljus tända. Det tog inte länge förrän vi fick kontakt. Först kom en ande som var väldigt humoristisk och även sa saker som visat sig stämma. Mitt i allt ville denna ande sluta och som vi fått lära oss så tackade vi artigt för att vi hade fått tala med honom. Vi tog en rökpaus men bestämde oss för att fortsätta. Efter någon sekund började glaset fara häftigt fram och tillbaka, vi fick uppfattningen om att de var fler än en ande som ville prata och att dom inte kom överens. Till sist frågade vi vem det var och den här anden presenterade sig med siffror. Efter ytterligare nån minut började glaset fara med häftiga rörelser och stavade till Fader vår..

Vid det laget förstod vi att detta inte var nån god ande och obehaget började växa inom oss. Vi bad om att få avsluta men då for glaset med en våldsam fart på NEJ. Anden började antyda på sex och skrev Visa mej flera gånger. Den skrev också ord som execute och horor osv. Vid det här laget var vi rätt så uppskrämda faktiskt för det var en mycket hotfull stämning. Vi hade fått veta tidigare att man aldrig får avsluta förrän anden vill det, i annat fall kan den bli kvar. Så vi satt där och höll på att somna till sist medan anden for omkring och skrev fula ord. Jag frågade vad han skulle göra om vi slutade utan hans tilstånd och då skrev han stanna och du lär ju märka. Vi testade om det verkade vara en ande med mycket kraft genom att ta bort händerna från glaset. Glaset rubbade lite på sig fram och tillbaka men mer åstadkom han inte. Så då tog vi och tände alla lampor, klippte sönder brädet, tog alla ljus och t.o.m glaset och satte i en påse och for med bilen till andra sidan stan och kastade alltsammans där i en soptunna. Tordes inte sova ensam i huset på flera veckor efter det och dagen efter seansen hade en kruka farit i backen.

Man måste nog se till att ha mycket beskydd runt omkring sig om man ska göra sånt här och själv tror jag att man bara får kontakt med dom lägsta skikten genom sånt här. Andarna som är högre upp har nog viktigare saker för sig än att tillfredställa amatörers nyfikenhet.


normal

Stig Gandman

Stig Gandman <gandman@ebox.tninet.se> skriver:

En person jag känner var med om en otäck anden-i-glaset-seans i spritens tecken. Deltagarna frågade genom ouijabrädet om vem som skulle härnäst av de närvarande(?!), varpå brädet bokstaverade fram pip pip pip. Ingen förstod något så man frågade igen, och åter fick man fram pip pip pip. Precis då ringde grannen som bodde i våningen rakt ovanför och som var nära bekant med lägenhetsinnehavaren och talade om att hennes undulat helt plötsligt just hade dött och var alldeles styv och stel i sin bur. Efter detta avslutades seansen abrupt, och de nu förskrämda deltagarna tog sig snarast hemåt.

När hon cyklade hem blev hon nästa påkörd av en bilförare som hon tyckte hade en mycket skrämmande uppsyn - han stirrade på henne med ett stort flin och med vansinnig blick, varefter bilen försvann på ett som hon tyckte underligt snabbt vis. Det kunde ju för all del ha varit en helt vanlig bildåre - men just efter en sådan svart seans med flera otäcka meddelanden? Tillfälligheter?


normal

Nästa...

I sommras var jag och med om något som kom att förändra min syn på allt. Anden i glaset funkade verkligen. Även om jag trodde på det innan, så hade jag svårt att tänka mig att glaset skulle flytta på sig när det verkligen gällde.

Men det gjorde det. Vi fick kontakt med min döde farmor, om det nu var henne. Slutet i leken blev hemskt. Vi frågade var min döde farbror fanns, om han också var i rummet. Men min farmor svarade att han var i källaren. Vad gör han i källaren frågade vi. Han är rädd sa min farmor. Vad är han rädd för. För Satan svarade hon.

Vi lade genast av och sedan dess har det inte funkat igen. Varför? Jag har provat ensam många gånger med det har aldrig funkat. Vad beror det på? Måste man ha med någon som gjort det förut? Vilka regler är det som gäller egentligen? Kan man göra det ensam?


normal

Datum : 94-03-10 07:52:50

Jag började att bli intresserad av det övernaturliga en dag för några år sedan (inte alltför många) då en kompis och jag samt en tjej som hade otroligt tråkigt beslöt oss att pröva Ouija-brädet. Efter mycket fnissande och liknande, samt regler (t.ex. att man inte fick ha på sig någonting som var gjort av någon metall) körde vi igång. Vi kallade på tjejens döde far, och efter en stund fick vi svar. Jag, som då var inbiten skeptiker, och tjejen tittade på varandra hela tiden för att se vem det var som rörde på tallriken (vi använde en upp-och-ned-vänd tallrikfyra A4-papper som vi hade lagt två och två bredvid varandra (långsidorna) och sedan placerade kortsidor mot kortsidor), men vi kom inte på vem det var. Efter ett tag fick vi kontakt med en ande som sade sig vara hennes far. Hon frågade personliga frågor, som varken jag eller min kompis visste om. Och hon fick rätt svar. Kvällen slutade med att vi var helt utmattade p.g.a. att en av reglerna var att ingen fick luta armbågarna mot bordet som vi använde - och vi höll på i timmar!

Efter det har jag prövat flera saker, t.ex. kanalisering och automatisk skrift.

Det är också en sak som jag har tänkt på det senaste året. Tänk om allt detta bara var en massa saker från ens undermedvetna?

Men när jag bl.a. tänker tillbaka, kommer jag ihåg att jag ibland satt ensam och körde med Ouija-brädet, och fick fram svar som var helt oförklarliga, t.ex. att den här tjejens mor hade problem med lungorna, och det hade hon (det fick jag i.o.f.s. fram via automatisk skrift) - hon låg t.o.m. på sjukhus för det.


normal

Annlis(annflisen@yahoo.com)

Hej! Jag tänkte berätta om min ytterst lilla, men ändå mystiska upplevelse med anden i glaset. Detta hände våren 2000.. då jag bodde i London. jag, min room-mate o en annan svensk granne samlades för o göra anden i laset... Ingen var direkt skeptisk , utan alla trodde verkligen att nåt skulle hända så stämningen var mkt scary.
Well... vi skrev upp alfabetet på små lappar .. siffror o lite till...sen värmde vi glaset över ett stearinljus... viskade/sa frågan på engelska i glaset... för vi antog ju att andarna var engelska. Frågan vi började med var Vad kommer vår nya room-mates namn att börja på?... Vi var nämligen ute efter en till till vårt rum, o vi hade satt ut lite annonser men inte fått nåra svar än. Vi satte ner det brännheta glaset i mitten av bokstavsringen... o höll precis fjäderlätt med varsitt pekfinger.. det var ju så varmt så inget annat gick o alltså kunde ingen heller flytta glaset med flit... Vi satt o väntade o inget hände... helt mörkt i rummet var det. Men då kom jag på att vi kanske skulle blunda istället... o så gjorde vi... glaset började då vandra med en oerhörd fart mot bokstaven M! Dagen efter ringde en kille vid namn Mathias o sa att antingen ville han eller hans bror Martin flytta in... o Martin flyttade oxå senare in... oohhh... scary Vi frågade oxå efter initialen till han som mördade Olof Palme... o den drog sig mot C....
Sen blev det lixom inget mer.. vi kände oss ganska nöjda med det.... Fast jag skulle gärna vilja prova igen o fråga lite mer o få mer ingående svar... kanske få hela ord!!! Om någon vet hur man ska få igång andarna så att de pratar mer o så.. så får ni gärna maila..=)
Ha det bra!
mvh/annlis