Hem

Ouija Divinationsteknik

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 266, v11 - Status: normal.
Försteredaktör: fredrik
Denna text är importerad från /old/psi/ouijabraede.html
är en sorts Divinationsteknik , Trobart , Upplevbart och Praktiserbart

Ett bräde där man med hjälp av andar kan få fram svar på frågor.

Alias: anden i glaset, ja-ja bord, ouija och oui-ja bord

normal

Brukar kallas ouija eller anden i glaset.

För att spela måste du ha ett bräde med utsatta siffror och bokstäver. Du måste också ha en planchett eller ett glas som du vänder uppochned.

Det finns många olika teorier om vad det är. Många säger att ouija bara är ett sätt att få det man tänker bevisat; att om man tänker starkt på ett ord så skriver pekaren det.

Glaset måste vara utan fot och helst av kristall.


normal

Detta är en metod för att kontakta andra sidan. Det kan gälla döda anhöriga, astrala väsen eller olika typer av andar. Det fungerar i stort sett likadant som användandet av ett ouija-bräde. Det finns att köpa i vissa esoteriska butiker eller kan enkelt tillverkas själv.

Då du kontaktar andar via ouija eller anden-i-glaset, så bjuder du in främmande väsen över din tröskel. Du avgör själv om du vill få ut något konstruktivt av kontakten eller inte. Oavsett vad olika skräckhistorier förtäljer, så dyker inga djävlar upp i garderoben. Dock kan du få ovälkommet besök som inte vill ge sig av. Därför är det viktigt att du vet vad du gör.

Se upp med att inte bli beroende av andarnas råd. Det finns människor som använt ouijabrädet så ofta att de så småningom inte vågar ta beslut på egen hand. Om känner av detta beroende, så bränn brädet.

Tillvägagångssätt
Ouijabräde/witchboard är ungefär samma sak som anden i glaset. De finns att köpa för dyra penningar lite varstans. Det är så mycket enklare att tillverka sitt eget. Allt du behöver göra är att ta en platta av något slag och skriva ned alfabetet, siffror, en ja- och nej-ruta och ett frågetecken. Använd en enkrona eller en liten träplatta med hål i mitten istället för glas.

Om ni vill vara på den säkra sidan kan ni skapa en skyddande cirkel först. Ha några ljus framme, så att ni ser i det släckta rummet. Någon i gruppen börjar med att hålla ett glas över ett av ljusen och låter det värmas upp. Sedan frågar denne i glaset om det finns någon vänligt sinnad ande i rummet, ställer ner glaset på frågetecknet och så lägger alla sitt pekfinger lätt mot glasets botten. Glaset börjar nu röra på sig och förhoppningsvis flyttar det sig till Ja-rutan. (Observera att det kan vara en negativ entitet som låtsas vara vänligt sinnad.) Flyttar det sig till Nej-rutan, så säger ni bara att ni vill avsluta denna kontakt och så gör ni det i lugn och ro. Fortsätt inte med anden-i-glaset den kvällen, utan vänta till någon annan gång.

Får ni ett ja-svar, så kan ni fråga vidare. Ni värmer glaset över ljuset, ställer en ny fråga, ställer ner glaset på frågetecknet och alla lägger sina fingrar lätt på. Sedan läser man svaret efter vad glaset stannar på för bokstäver. Det kan gå trögt i början, men efter en stund brukar glaset få upp farten.

Om ni inte avslutar korrekt, så kan anden stanna kvar efter sessionen. För att driva den ur huset kan du rena rummet. Andar som hör hemma på lägre plan trivs inget vidare här ändå, och försvinner så småningom.

normal

Lätt att misstro eftersom att det lätt kan visa dina innersta tankar, istället för det svar du vill ha.

normal

Olav Moldestad berättar om Ouija

Ouija har blivit en mytomspunnen form för kanalisering, beroende på dess koppling till ockulta sammanhang. Ouija förekommer också i många skräckfilmer, t.ex. Exorcisten och Witchboard.

Var snäll och låt bli att kalla det spela anden i glaset, då blir jag sårad. Jag är ett spiritistiskt medium som har använt mig av Ouija i 9 år och arbetat som medium i 4-5 år.

Det ska finnas en god grund för att ha en seans med Ouijabräde. När man kontaktar andevärlden bör man hysa respekt för den. Den respekt man ger får man tillbaka. Om man tror att det är ett spel så leker andarna med oss tillbaka, något som kan få tonåringar att kissa på sig och att bli verkligt skrämda. Men detta är seriöst. Om man frågar andarna om sitt kärleksliv eller om sin framtid dyker ofta mindre utvecklade andar upp. Dessa är negs som vill suga energi ifrån en. Du sjunker lägre och lägre ner precis som gengångare gör.

Jag vet att det finns många personer som anser att detta är en lek eller ett spel. Detta plågar mig, då Ouija kan vara ett bra verktyg för att komma i kontakt med döda anhöriga eller vänner, om du inte klarar av att få kontakt med anden på annat sätt. Om du bara ska fråga om sådant som rör ditt eget liv, såsom kärlek eller pengar - var snäll och bespara andarna dylika frågor. Ouija skall användas med respekt, och under en seans skall du aldrig vara ensam. Före en seans brukar jag be till mina hjälpare. Jag ber också om att de högre andarna träder in i en cirkel av ljus, och att jag ska få den information som jag behöver. Innan en seans bör man också göra klart vem som skall leda seansen och även gärna diskutera vad man ska fråga om.

Om en person skulle falla i lättare eller djupare trans är det viktigt att förhålla sig lugn. Det är på detta sätt många medier öppnar upp för kontakt med andevärlden. När mediet är i trans är vederbörande oftast inte medveten om vad som sker och kända röster kan komma från denne. Detta kan man kalla för en sorts tungomål. Av och till kan det rösterna tala på främmande språk eller på ditt eget språk. Ibland kan en kvinna tala med en mansröst och tvärtom. Vad man då bör göra är att försöka fastställa andens identitet (den som för tillfället talar via mediet) och bekanta sig med densamme.

Triviala frågor och problemställningar är inte att rekommendera. Man bör, om anden har information som visar sig vara seriös, försöka att återkalla vederbörande vid senare tillfälle. Denne kommer då att kunna fungera som kontrollande, en som via mediet leder andra kommunikatörer. Vederbörande bör, efter hand, kunna ge övriga cirkeldeltagare
personlig information som de känner till för att på så vis få bevis. Man ska vara medveten om att mediet oftast inte är medveten om vad som hänt under transen och därför bör man berätta det för denne efteråt. Man skall heller aldrig väcka ett medium i trans. Man skall vänta tills transen sakta går över. Man skall heller inte ha en seans ensam.

Normalt så kommer nog inte detta att hända med vanliga människor. Det du kan förvänta dig är att pekaren eller glaset rör sig mellan bokstäverna och skapar ord.

Till sist skall man tacka för beskyddet och visa respekt för den som trätt in i transen. Ouija är ett bra verktyg som man kan använda för att få kontakt med andevärlden.

Är du bara ute efter att leta svar angående kärlek och din framtid så kan du lika gärna använda vanliga kort.

Var medveten om att andarna inte alltid står till vårt förfogande och då bör du heller inte försöka forcera dem.

Många har hört att spiritism är farligt, det är det också.

Men så länge man använder sig av det på ett seriöst vis, har man inget att ängslas över. Seriöst är det när du följer alla steg som är beskrivna i denna text. Jag har hört tusentals skräckhistorier, men den dag som är idag har jag aldrig hör en enda person som har trätt fram med sin berättelse och med sitt fulla namn kunnat stå för detta.

normal

Oui-ja fungerar som anden i glasetmen är en lite lyxigare konstruktion. Sägs även normalt sett fungera bättre. ser ut på följande vis:under själva bordet ligger en skiva vanligtvis av trä men tex plast fungerar lika bra bara friktionen mot själva brädan blir lågt. Själva brädan har trebentex kan varje ben bestå av en kula. På skivan står alfabetets alla bokstäver plus siffrorna noll till nio. I brädan fins ett hål vars storlek motsvarar teknen på skivan. Brädan styrs genom att med fingertopparna lätt hålla på brädan.