Hem

Mister Mystery

Ändra sidan Detaljer
Medlem 33498, nivå 7, ämne 455212, v1
Kallar sig Mister Mystery
Kontakt Nej tack
Uppdaterad 2004-01-21

är Medborgare i Paranormal.se

Presentation

Jag har varit intresserad av religion och övernaturligt sedan jag var riktigt liten. En bidragande faktor till mitt intresse var en bok jag fick i tio-årsåldern av min mormor som hett UFO:s och det övernaturliga som jag läste om och om igen. Samt skrämde upp mig själv med ganska rejält... Min fantasi har en förmåga att spåra iväg ibland:) När jag var i sex-sju årsåldern hade jag t.ex. hela fantasivärldar och liknande och var omåttligt fascinerad av vampyrer och skräckhistorier.

Barndomen präglades också av regelbundna besök i Rikets Sal (Jehovas Vittnens församlingslokal) då mina föräldrar började studera med Jehovas Vittnen. Som de flesta barn troligtvis gör så svalde jag allt jag blev serverad med hull och hår. För ens föräldrar kan ju inte ha fel, eller...? Jag var precis som mina föräldrar och resten av JV medlemmar helt övertygad om att jorden när som helst skulle gå under och ett paradis upprättas på jorden. Att ett barn, därtill ett barn med god fantasi, tror detta går väl att förstå, men hur vuxna människor så fanatiskt kan tro på Bibeln och den bild av verkligheten JV förmedlar är för mig idag en gåta.

Intresset mattades av hos mina föräldrar och tidsbrist gjorde att vi alltmer sällan var på möten och liknande. Detta gjorde att jag själv kunde frigöra mig mer och mer från denna sekts inflytande. På högstadiet blev jag alltmer intresserad av UFO:s och annat paranormalt som Bermudatriangeln, Snömannen, Atlantis, övernaturliga förmågor o.s.v.

På gymnasiet åkte jag en jul till Thailand och fick då upp ögonen för buddhismen, vilket väckte ett otroligt sökande och intresse för religion och filosofi. De två sista åren på gymnasiet läste jag varenda bok som fanns på skolbiblioteket om buddhism. Sen gick jag över till Stadsbiblioteket. Jag läste ännu fler böcker om parapsykologi, lucida drömmar, New Age och andra religioner. Jag läste också igenom hela Bibeln, främst för att motbevisa Jehovas Vittnen men också för att kunna kritisera kristendomens gudsbild utifrån dess egna grunder. Jag började meditera, sökte mig till en förening för tibetansk buddhism och gick med i Svenska Tibetkommittén.

Efter gymnasiet började jag träna ki-aikido, en japansk kampsport som i hög grad fördjupade min förståelse för den österländska filosofin. Jag började också läsa religionsvetenskap och teoretisk filosofi på Göteborgs Universitet, något som jag idag inte skulle vilja vara utan.

Det är ungefär där jag befinner mig idag. Härnäst på schemat står en sommarkurs på fem dar i Zenbuddhism. Buddhismen är fortfarande den religion vars tänkande jag står närmast och som jag gång på gång återvänder itll, även om jag börjat hitta västerländska motsvarigheter i Gurdjieff/Ouspenskys esoteriska psykologi samt i vissa västerländska filosofer.

Något som jag just börjat intressera mig för och som jag skulle vilja veta mer om är västerländsk esoterism och magi.

Hälsn. Marcus