Hem

Kristaller meditation & healing Bok

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 405670, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Zorna
är Bok
Publicerad år 1995
ISBN 92-87512-32-7
sidantal 96
Av Vanya Pernilla Mårtens

En bok skriven av Vanya Pernilla Mårtens

Alias: kristaller meditation & healing

normal

Förord

Egentligen borde man inte skriva om stenar och kristaller, varje sten kan berätta om sig själv. Den kan avslöja sina hemligheter, glädjeämnen och även vad den kan hjälpa dig med - om du har förmågan att lyssna. Problemet är att vi människor vanligen saknar förmågan att lyssna. Ditt rationella sinne har bestämt vad som är bra och dåligt, rätt och fel, förnuftigt eller vansinnigt. Du sitter i en egen liten fyrkant och varken kan eller vill lyssna.

när Du lyssnar och lyckats koppla bort den kritiska och fördömande tankeapparaten kanske du lyssnar med hjärtat. Försök! Det är inte så lätt i början, men har man väl kommit på knepet är det svårt att låta bli.
När jag började skriva den här lilla boken om stenar, slet jag mitt hår och undrade hur jag skulle göra. Jag ringde en kär vän och beklagade mig för henne. Hon spår ofta i kort, och då framför allt i en Tarotlek med historier berättade av Bhagwan Shree Rajneesh (numera OSHO) - hennes och min mystiske mästare. Hon föreslog att hon skulle dra ett kort för mig och det lät som en bra idé. Kortet som kom upp hette innocence (oskuldsfullhet, troskyldighet). Den första raden löd: The heart can talk to a rock... (hjärtat kan tala till en sten), och sedan följde historien om munken Franciskus av Assisi. Om honom sägs att: ...hans hjärta är så öppet och stilla att han pratar med djuren som kommer till honom; han pratar med träden han vandrar förbi och han pratar med stenarna. Då kände jag att om jag bara vågar låta mitt hjärta, mina ord och erfarenheter flöda fritt till skrivmaskinens vita papper, skulle allt ordna sig till det bästa.

Det finns stenar som har de mest fantastiska historier att berätta. Det finns stenar som lockar till skratt eller gråt och stenar som lockar till kärlek. Det finns också stenar för den som vill bli klokare och stenar för den som vill bli rik. Men ingen sten kan hjälpa dig om du inte förmår uppfatta vad den har att förmedla. Därför ber jag dig undvika förutfattade meningar när du läser kapitlet A-Ö om stenar; tankar och idéer hindrar oss vanligen från att öppna våra hjärtan och lyssna.
Sinnets förmåga att organisera och analysera verkligheten är bra, om det används där det ska användas. När det gäller psykets vindlande domäner behöver vi andra redskap. Vi behöver intuition, lekfullhet och ett öppet hjärta; då kan vi hitta de dolda genierna, skönheten, gudarna och gudinnorna inom oss s jälva. Det finns stenar som är bra vid sjukdom och för varje form av fysiskt och psykiskt obehag. Och varje människa har i sitt undermedvetna en kunskap om vad som är bra eller dåligt för dem. min intention är att du själv ska börja lyssna på din egen, inte röst. Kanske kan detta lyssnande vara början på din resa mot helheten.
Jag vill hjälpa dig finna styrkan att skapa och förändra Ditt eget liv genom att berätta vad stenarna har sagt till mig, eller vad mina vänner och kursdeltagare har berättat. Var bara uppmärksam på att du inte får med dig en sten som för dig betyder passionerad kärlek - om det var klok du ville bli!
Nu har jag förberett dig, och ansvaret är nu DITT för vad dina stenar kommer att hitta på med dig! LYCKA TILL!

normal

Baksidan

VANYA PERNILLA MÅRTENS har under flera år studerat och arbetat med kristaller och kristallhealing. I Kristaller, Meditation & Healing delar hon med sig av sin rika erfarenhet och ger en initierad och fascinerande inblick i kristallernas spännande värld. Boken innehåller noggranna beskrivningar av våra vanligaste stenar och kristaller samt råd för kristallhealing och -meditation, m.m. Andra utökade upplagan.