Hem

Zornas Ritualer

Ändra sidan Visa ditt intresse Ämne 593079, v2 - Status: normal.
Försteredaktör: Sisla

Under denna rubrik kommer jag att samla alla mina Ritualer från min egen Skuggornas Bok.

Alias: zornas ritualer

normal

Tidsskillnaden mellan Ritual och Besvärjelse

Det finns säkert många åsikter om vad det är för skillnad mellan besvärjelser och ritualer, men som jag har valt att dela upp det, så är Ceremonierna de åtta Magiska Festerna (Sabbaterna) i årshjulet, Ritualer något man gör en enstaka gång eller bara över en natt, till exempel en invigning eller ett bad inför en viktig händelse, och en Besvärjelse något man gör upprepade gånger under en begränsad tidsperiod, till exempel varje gång månen befinner sig i ett visst element under en viss månfas.

UPPHOVSRÄTT ©

Enligt lag om upphovsrätt av den 30 december 1960 är ändringar eller omskrivning av innehållet i denna text, helt eller delvis, förbjudet utan medgivande av författarinnan Zorna, eller Zornas Utbildnings Centrum. Förbudet gäller även varje form av mångfaldigande genom tryckning, kopiering eller bandinspelning.

normal

Redskaperna till Ritualerna och Besvärjelserna

När Du ska vända Dig till det elementet Du vill ha hjälp av, underlättar det om Du sitter vänd mot dess Riktning, men när det gäller badrumsritualer behöver Du självklart inte flytta badkaret, men en köksstol kan utgöra ett tillfälligt altare – tänk bara på att torka av den först med Din magiska trasa, och att inte ryggstödet står vänt mot elementets riktning.

Då det gäller Symbolerna för Ritualer och Besvärjelser som skall utföras på morgonen, under dagen eller på kvällen innan solnedgången, använder jag följande:

Valfri Rökelse i ett rökelsekar för Elementet Luft

Värmeljus i en eldfast skål för Elementet Eld

Bägare med Källvatten för Elementet Vatten

En lerskål med Ris för Elementet Jord

De så kallade Nattliga Elementsymbolerna som jag använder efter mörkrets inbrott, under natten eller innan solen går upp, är:

En silverspegel för Elementet Luft

En aromalampa i sten för Elementet Eld

En silverbägare med Källvatten för Elementet Vatten

En silverskål med färsk Frukt för Elementet Jord

När jag vänder mig till ett visst element i en Ritual eller Besvärjelse, oavsett om jag använder Dag- eller Nattsymbolerna, så har jag ändå alltid ett stearinljus med i den aktuella elementfärgen.
Däremot behöver inte alltid elementsymbolen motsvara det element jag vänder mig till – i en del utomhusritualer till exempel behövs en kniv, som ju är en Luftsymbol, trots att det är elementet Jord jag önskar hjälp av, och i de flesta Vattenritualer eller –besvärjelser ersätter en tekopp Bägaren.

Beträffande Månfaser kan det ibland vara lättare att ha stjärntecknen som stöd för en Ritual eller Besvärjelse, för att ytterligare förstärka elementets kraft, och dessa är:

Tvillingarna, Vågen och Vattumanen för Elementet Luft

Väduren, Lejonet och Skytten för Elementet Eld

Kräftan, Skorpionen och Fiskarna för Elementet Vatten

Oxen, Jungfrun och Stenbocken för Elementet Jord

Jag har tagit fastafärgernas betydelse i Ritualerna och Besvärjelserna – inte bara för att hylla det elementet som jag riktar mig till, utan också för att påverka Ritualen eller Besvärjelsen i den riktning som färgerna står för.
Således är det alltså färgen på stearinljusen jag syftar till under punkten Ljus.

Rubriken Textilier innefattar automatiskt den aktuella färgen på handduken Du torkar Dig med efter reningen och altarduken, men i en del Ritualer och Besvärjelser förekommer även klädesplagg (vid t ex utomhusritualer) och sängkläder.

Till en del Ritualer och Besvärjelser behövs en tygpåse för att bära en Sten eller Örter i, och den ska helst vara av naturmaterial – inte läder eftersom den då bär med sig det döda djurets energier!
Själva påsen behöver inte vara i någon speciell färg, men om det ingår ett band att knyta den med, så ska bandet vara i den aktuella färgen.

Eftersom man oftast förknippar t ex Rosen med Blomman och inte själva busken, eller Kanelen med Krydda snarare än barken från Kanelträdet, så är de uppdelade då det är nödvändigt.

Om det ingår en Dryck eller Brygd i Ritualen eller Besvärjelsen, så står det vad Du ska använda för kärl under rubriken Tillbehör; kastrull, tekanna eller kittel.

Beträffande rubriken Rökelse avser det antingen färdigköpta stickor eller koner i den aktuella doften, eller så är det en egen blandning (t ex Erotisk Rökelse) som Du gör själv genom att ta de torra ingredienserna och antänder dem i en Censer (ett eldfast kärl som hänger i en kedja) tillsammans med speciella kolbricketter.

Vad det gäller rubriken Stenar innefattar den alla sorters Stenar, Kristaller och Mineraler, även om de å andra sidan inte är uppdelade i olika kategorier.

Eftersom jag även använder Tarot-kort, både privat och som undervisningsmateriel, återkommer en del kort i mina Ritualer och Besvärjelser som affirmationer för att fördjupa Ritualens eller Besvärjelsens syfte med något konkret.

Under rubriken Tillbehör återfinns föremål som behövs för just den Ritualen eller Besvärjelsen, t ex mortel eller glödlampa, men också vilket kärl Du ska använda om det ingår en Dryck eller Brygd.